FC Viitorul reacţionează după decizia LPF

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a anunţat transmiterea spre aprobare a clasamentului din play-off FC Viitorul reacţionează după decizia LPF
Sport 19 Mai 2017 / 09:46 3194 accesări 1 comentariu

Play-off-ul Ligii 1 la fotbal s-a încheiat cu victoria Viitorului, care a primit trofeul, medaliile şi tricourile cuvenite campioanei, însă Fotbal Club FCSB a anunţat că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv ierarhia finală, în încercarea de a recupera titlul de campioană pierdut pe teren. Câştigătoarea Ligii 1 la fotbal, FC Viitorul, a contestat pe site-ul oficial al clubului decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a transmite Comitetului Executiv al FRF clasamentul final din play-off, fără să mai aştepte şi încheierea play-out-ului.

Comunicat de presă FC Viitorul, 19 mai 2017

Decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a transmite Comitetului Executiv al FRF, spre aprobare, clasamentul echipelor care au participat în Play-Off fără să aștepte terminarea campionatului este surprinzătoare și în neconcordanță cu dispozițiile regulamentare.

Este surpinzătoarea întrucât la primirea unei solicitări din partea altui club a procedat în mod diferit față de anii precedenți și a transmis, spre aprobare, un clasament incomplet al unei competiții care încă se află în desfășurare.

Liga Profesionistă de Fotbal organizează Campionatul Național - Liga I din care fac parte 14 echipe și numai după disputarea tuturor jocurilor din Play-Off și Play-Out se termină faza a II-a campionatului.

În mod normal, logic, regulamentar, numai după terminarea Play-Out-ului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuia să solicite Comitetului Executiv al FRF, omologarea/aprobarea clasamentului Ligii I.

Am solicitat în mod oficial Ligii Profesioniste de Fotbal să transmită Comitetului Executiv clasamentul final al Campionatului National de fotbal - faza a II-a Play-Off/Play-Out, așa cum este prezentat în ROAF, iar cererea noastră a avut în vedere următoarele prevederi regulamentare:

1. Competența de organizare a Campionatului National de fotbal Liga I revine Ligii Profesioniste de Fotbal - art 28 alin. 4 din ROAF;

2. Anul competițional 2016/2017 se dispută între 14 echipe, în două faze: sezon regular (faza I) și sistem Play-Off/Play-Out (faza a II-a) - art 29 alin 2, pct. a, b și c din ROAF;

3. Clasamentele finale ale competitiilor organizate de FRF și LPF vor fi aprobate de Comitetul Executiv al FRF - art 24 alin. 2 din ROAF.

Nu suntem intimidați de posibilul demers pe care un alt club dorește să-l urmeze, însă, în ciuda dispozițiilor regulamentare menționate mai sus, nu înțelegem de ce, la solicitarea expresă a unui club și în interesul particular al acestuia, se folosește altă practică față de anii precedenți, în condițiile în care Comitetul Executiv al FRF va aproba numai clasamentul final al competitiei.

Taguri articol

1 comentariu

gigi,fii barbat si recunoaste Campioana,adica Viitorul! 16:28:37 / 19 Mai 2017
nu te mai agata ca pisica de perdea,

demonstrezi ca esti nesimtit!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2388 secunde