Focar familial de toxiinfecţie alimentară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Focar familial de toxiinfecţie alimentară

Patru persoane au ajuns pe patul de spital după ce au mîncat o plăcintă lăsată la temperatura camerei mai bine de 24 de ore
Social 22 Iulie 2008 / 00:00 610 accesări

În această perioadă, medicii atrag atenţia asupra consumului de alimente gătite în casă şi nedepozitate corespunzător

Patru persoane din Constanţa (soţ şi soţie şi doi prieteni de familie) au ajuns pe patul de spital după ce au mîncat o plăcintă lăsată la temperatura camerei mai bine de 24 de ore. Oamenii nu şi-au dat seama că alimentul ar putea să le facă atît de rău încît să ceară ajutorul cadrelor medicale, aşa că au consumat liniştiţi plăcinta. Purtătorul de cuvînt al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, dr. Roxana Cernat, a declarat că cei patru au ajuns la unitatea sanitară cu semne ale toxiinfecţiei alimentare (dureri abdominale puternice, stări de vomă, scaune diareice, stări generale de rău). În urma investigaţiilor de specialitate a reieşit că, într-adevăr, era vorba despre toxiinfecţie alimentară, printre puţinele cazuri depistate pînă acum, în perioada călduroasă. „Avînd în vedere starea celor patru bolnavi, am decis internarea lor pentru tratament, pentru hidratare. S-a impus supravegherea lor cîteva zile”, a mai spus dr. Cernat.

Tot mai multe cazuri de enterocolite în rîndul copiilor

Secţiile de pediatrie ale unităţii sanitare sînt, în continuare, supraaglomerate. Purtătorul de cuvînt al unităţii sanitare a declarat că sînt înregistrate tot mai multe cazuri de enterocolite în rîndul copiilor. Medicii spun că enterocolita este o afecţiune a tractului digestiv determinată de infecţii diverse, cu bacterii, virusuri, ciuperci, paraziţi, iar manifestările obişnuite sînt scaune numeroase, moi, însoţite sau nu de greaţă, vărsături, dureri abdominale, febră, frisoane, alterarea stării generale. Astfel că specialiştii atrag atenţia asupra consumului de alimente gătite în casă, dar nu numai. Temperaturile ridicate de afară nu fac altceva decît să modifice preparatele alimentare, aparînd astfel modificările organoleptice care dăunează organismului.



12