Fosta șefă a SPIT Constanța, Virginia Uzun, condamnată penal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fosta șefă a SPIT Constanța, Virginia Uzun, condamnată penal

Justiție 25 Noiembrie 2020 / 14:26 4756 accesări

Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat miercuri, 25 noiembrie, în dosarul în care directoarea SPIT Constanţa - Serviciul Public de Taxe şi Impozite - era acuzată de abuz în serviciu.

Astfel, Virginia Uzun a fost condamnată la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care era acuzată de abuz în serviciu de DNA Constanța. De asemenea, acesteia i s-a interzis să ocupe o funcție publică timp de doi ani.

Alături de Uzun, a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare şi Bogdan Andrei Coronea, preşedintele unei asociaţii care a încheiat contractele de formare profesională cu SPIT Constanţa. Coronea, care în perioada respectivă era şi angajatul unei instituţii guvernamentale, Institutului Naţional de Administraţie (INA), a fost acuzat de fals în înscrisuri, complicitate la abuz în serviciu şi delapidare.

Conform rechizitoriului DNA, între SPIT Constanţa şi Asociaţia „Consiliul pentru Promovarea Formării Profesionale” au fost încheiate două contracte în lunile noiembrie şi decembrie 2017 având ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajaţii instituţiei publice.12
Pagina a fost generata in 0.1374 secunde