Fructele şi legumele viu colorate, cheia unor tratamente împotriva cancerului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fructele şi legumele viu colorate, cheia unor tratamente împotriva cancerului

Monden 21 August 2007 / 00:00 923 accesări

Pigmenţii naturali din fructele şi legumele viu colorate, precum afinele şi varza roşie, ar putea constitui ingredientul cheie în producerea unor tratamente eficace împotriva mai multor forme de cancer.

Experimentele realizate de o echipă de cercetători de la Universitatea de stat din Ohio, coordonată de profesorul Monica Giusti, au scos la iveală faptul că pigmentul antocianină, de obicei de culoare roşie, albastră sau violetă, este un compus natural care încetineşte dezvoltarea cancerului la colon şi, în unele cazuri, distruge complet tumorile. Antocianinele se găsesc în fructe şi legume precum struguri roşii, boabe de soc, varză roşie, ridichi, coacăze. Cercetătorii au indicat că un caz aparte este porumbul roşu, extrem de puternic în distrugerea celulelor canceroase. În urma testelor de laborator, cercetătorii au descoperit că porumbul roşu reuşeşte să distrugă pînă la 20% dintre celulele canceroase şi nu atacă celulele sănătoase. Ridichile sunt capabile să încetinească dezvoltarea cancerului la colon cu 50 pînă la 80%.

Cercetătorii caută în prezent o metodă de a dezvolta anumiţi compuşi din fructe şi legume pentru a mări efectele acestora. Se pare că puterea acestor antioxidanţi, care sînt foarte uşor absorbiţi prin ţesuturile stomacului, se măreşte dacă sînt combinaţi cu zahăr. Studiul a fost prezentat la conferinţa anuală a Societăţii americane de Chimie care a avut loc la Boston. Studii anterioare au scos la iveală faptul că murele pot încetini dezvoltarea cancerelor de colon şi esofag şi că vişinele pot contribui la scăderea nivelului de colesterol din sînge, pot preveni diabetul şi combate insomnia şi artrita.

Taguri articol


12