Grup infracţional care făcea contrabandă cu ţigări, destructurat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Grup infracţional care făcea contrabandă cu ţigări, destructurat

11 Noiembrie 2016 / 15:32 443 accesări

Un grup infracţional care făcea contrabandă cu ţigări a fost destructurat în Iaşi, anchetatorii stabilind că reprezentanţii acestuia introduceau în ţară coletele cu ţigări peste râul Prut, cu ajutorul unor lansete, iar apoi le transportau inclusiv cu microbuze şcolare.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DIICOT, procurorii din Iaşi au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a lui Mihai Coteț şi a lui Gheorghe Matirel, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată.

Cei doi, alături de alţii, sunt suspectaţi că au constituit, din aprilie 2015, un grup infracțional organizat, specializat în introducerea ilegală peste râul Prut a unor mari cantități de țigări de contrabandă.

"S-a reţinut că sub coordonarea directă a inculpatului Coteț Mihai, liderul grupului, inculpaţii, cetăţeni români şi moldoveni, introduceau în România, peste râul Prut, coletele cu ţigarete cu ajutorul unor lansete şi a unor frânghii. De asemenea, aceştia preluau, cu atelaje hipo, coletele cu ţigarete de la malul râului Prut şi le transportau la locurile de depozitare din localitatea Petreşti. Pentru transportul ţigărilor de contrabandă către municipiul Iaşi au fost folosite mai multe autoturisme, un taxi, atelaje hipo, mijloace de transport în comun și microbuze şcolare", arată DIICOT.

Procurorii adaugă că la percheziţiile domiciliare făcute la mai multe adrese de pe raza judeţului Iaşi au fost descoperite şi ridicate pachete de ţigări de diferite mărci cu timbru de acciză din Republica Moldova, sume de bani, un aparat de vedere pe timp de zi, telefoane mobile, mai multe cartele SIM şi chingi din material textil pentru transportarea țigărilor.

Cei doi bărbaţi reţinuţi au fost prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. La acțiune au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.12