HCDS va lupta pentru calificare la Lisabona

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal masculin / EHF European League

HCDS va lupta pentru calificare la Lisabona

Sport 29 Septembrie 2020 / 00:10 897 accesări
În tur, la Constanţa, cele două echipe au încheiat la egalitate

În tur, la Constanţa, cele două echipe au încheiat la egalitate

Marţi seară, de la ora 21.45 (în direct la Digi Sport 4), la Lisabona, va avea loc meciul dintre formaţia locală Sporting şi Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, din manşa secundă a turului al doilea preliminar din EHF European League la handbal masculin. După egalul înregistrat în Sala Sporturilor din Constanţa, în manşa tur, scor 27-27, întâlnirea decisivă se va desfăşura în Portugalia, astfel că misiunea handbaliştilor pregătiţi de Djordje Cirkovic, George Buricea şi Ionuţ Rudi Stănescu va fi şi mai dificilă. Formaţia noastră a efectuat luni seară antrenamentul oficial în Sala „Joao Rocha”, la ora jocului cu Sporting.

„Am rămas cu impresia că meritam mai mult la Constanța și trebuia să se termine la 3-4 goluri pentru noi. Acum e clar, dacă vrem să mergem mai departe, trebuie să câștigăm meciul la Lisabona. Eu zic că avem putere. Trebuie să ne ridicăm nivelul de joc. Trebuie să jucăm în apărare cum am jucat acasă în primele 20 minute din repriza a doua. Și, fără 12-14 parade ale portarilor, nu se poate să câștigi cu o echipă care a jucat în Champions League. Și atacul să meargă bine, dacă va fi strâns avem nevoie de cel puțin 27 de goluri marcate. Eu zic că avem șanse”, a declarat antrenorul principal al HCDS, Djordje Cirkovic.

După ce a luat pulsul adversarilor în confruntarea de la Constanţa, portarul Ionuţ Iancu este decis să facă un meci mare în Portugalia: „Sunt hotărât să intru bine în meci și să apăr tot. Sporting? Sincer, când i-am studiat pe video, mi s-au părut o echipă mai slăbuță, dar în teren i-am simțit că au putere, că sunt buni. Dar și noi suntem foarte buni și putem face o surpriză, pentru că jucăm în deplasare. Mergem încrezători să câștigăm și să ne calificăm!”

„Suntem optimiști. Toți jucătorii sunt valizi. Sper și am mare încredere că putem face un meci foarte bun acolo, ca să ne întoarcem cu o calificare”, a spus şi preşedintele clubului constănţean, Ionuţ Rudi Stănescu.12