Iaurtul, un aliment cu multiple beneficii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iaurtul, un aliment cu multiple beneficii

Sănătate 20 Martie 2010 / 00:00 611 accesări

Iaurtul este un aliment cu multiple beneficii în păstrarea şi promovarea sănătăţii, care derivă atât din conţinutul său nutriţional, complet şi bine echilibrat la nivelul nutrienţilor majori, cât şi din contribuţia bacteriilor lactice active (Lactobacillus Bulgaricus şi Streptococcus Thermophilus). Aceste bacterii aduc consumatorilor beneficii pentru sănătate, precum ameliorarea digestiei lactozei (inclusiv pentru persoanele cu deficit de lactază), stimularea răspunsului imunitar nespecific, reducerea riscului de cancer de colon prin promovarea mecanismelor de degradare fermentative în dauna celor putrefactive. Un rol foarte important al iaurtului în dietă este menţinerea unei flore intestinale echilibrate, potrivit specialiştilor. Este important de ştiut că iaurtul contribuie la purificarea organismului (reducerea generării de toxine, eliminarea mai rapidă a celor existente).



Ştiri recomandate

12