Începe campania pro-vaccinare împotriva rujeolei! Şi la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Începe campania pro-vaccinare împotriva rujeolei! Şi la Constanţa
Sănătate 17 Iulie 2017 / 18:05 1196 accesări 1 comentariu

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat luni că, împreună cu ministrul de Interne, Carmen Dan, va organiza marți o videoconferință cu prefecții, președinții de Consilii Județene și reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică și ai medicilor de familie din toate județele pentru mobilizarea autorităților locale în campania de informare și susținere a vaccinării împotriva rujeolei (ROR). "Mâine, la ora 13.00, Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul de Interne vom avea o videoconferință cu prefecții, președinții de Consilii Județene, directorii Direcțiilor de Sănătate Publică și reprezentanți ai medicilor de familie din toate județele. Autoritățile locale, primăriile vor fi invitate să se implice în campania de vaccinare împotriva rujeolei", a declarat ministrul Sănătății, precizând că sunt 400.000 de vaccinuri ROR în stoc.

Autoritățile locale vor trebui să identifice copiii nevaccinați, precum și locațiile unde aceștia vor fi imunizați efectiv, acolo unde nu există unități medicale. De asemenea, acolo unde nu există personal medical, se va apela la voluntari. Vor fi vaccinați copiii care nu au fost imunizați împotriva rujeolei, cu vârste între nouă luni și 9 ani, acestea fiind grupele de vârstă cele mai afectate de epidemie.

La un interval de două săptămâni se vor face evaluări în județe, iar acolo unde lucrurile nu evoluează, unde sunt în continuare probleme vor fi luate măsuri, a precizat ministrul Sănătății.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până vinerea trecută este de 8.017, în creștere cu 370 față de săptămâna 3 - 9 iulie, când erau raportate 7.647, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Cele mai multe cazuri - 1.214 - au fost înregistrate în județul Timiș, 1.109 - în Caraș-Severin, 999 - în Arad, iar cele mai puține în Maramureș - două, Botoșani - trei, Vrancea și Constanța - câte patru. Au fost înregistrate 31 de decese.

1 comentariu

unul 10:30:48 / 18 Iulie 2017
Statistica arata ca ceva nu e in regula

Statistic, numarul de decese ar trebui sa se incadreze intre 1 la 3000 si 1 la 1000 (1 la mie). In judetul Timis sunt 8 decese la 1214 cazuri … Adica 6,5 la mie … De cate ori mai mult decat statistica cea mai nefavorabila? In total sunt 31 decese la 8107, adica de 3,87 la mie pe tara! Ceva este total gresit – consider ca boala a fost lasata sa se raspandeasca, folosindu-se ca vectori comunitatile sarace de tigani care traiesc in conditii precare, nu figureaza pe lista nici unui medic de familie si mai ales au o mobilitate foarte mare. Mai multe info pot fi gasite aici: http://www.cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/rujeola-1. Intr-unul din link-uri este data inclusiv situatia cazurilor de deces, unde, cu exceptia copiilor foarte mici (1,2 … cateva luni de viata, unde orice bronhopneumonie poate duce la acelasi deznodamant), toate cazurile prezinta conditii preexistente (incepand cu malnutritie, anemie in cazul copiilor, boli cronice… si terminand cu sida). Deci, de ce s-a permis aceasta evolutie? Care e scopul final? Sa ne vaccinati pe toti cu forta, si copii si adulti? Din partea mea, nu au decat sa se vaccineze ai nostri guvernant direct in cap! Un vaccin "bun", procurat din Germania costa la 80 euro. Ce vaccin ofera ministerul sanatatii la doua parale chioare, cat platesc ei pe doza? Fabricat unde, in What-The-Fuckstan?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2259 secunde