Înotătorul Vlad Rogoveanu, două medalii de bronz la CN pentru copii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Înot / CN rezervate copiilor de 10-11 ani

Înotătorul Vlad Rogoveanu, două medalii de bronz la CN pentru copii

Sport 15 Noiembrie 2014 / 00:00 1633 accesări

Bazinul olimpic din Bacău a găzduit săptămâna aceasta, miercuri și joi, Campionatele Naţionale de înot pentru copii, categoria de vârstă 10-11 ani (fete născute în 2004, băieţi născuţi în 2003 şi 2004). S-a concurat după sistemul seriilor contracronometru, separat pentru fiecare an de vârstă, iar primii opt clasaţi au primit şi puncte pentru clasamentul pe cluburi.

La competiție au participat și sportivi de la trei cluburi constănţene, Palatul Copiilor, Atena Sport Club și CS Laguna, dar numai cei de la Atena au reușit să obțină puncte. Ca și în vară, la Brăila, singurul constănțean care a urcat pe podium a fost Vlad Rogoveanu, înotător care în luna septembrie s-a transferat de la Delphin Înot Constanţa la Atena Sport Club. În iulie, Rogoveanu (11 ani) obţinea bronzul la 50 m liber şi puncte în alte două probe, 50 m fluture (locul 4) şi 100 m liber (locul 7). La Bacău, sportivul antrenat acum de Răzvan Florea a cucerit două medalii de bronz, la 50 m și 100 m spate, reușind apoi să puncteze la 50 m liber (locul 4), 100 m liber (locul 5), 100 m bras (locul 8) şi 200 m liber (locul 8). De la Atena Sport Club au mai reușit să puncteze Nicolas Ursu (10 ani), clasat pe locul 6 la 50 m spate și pe locul 7 la 50 m liber, și ștafeta băieților de 10 ani (Vlad Catană, Emre Abit, Nicolas Ursu, Mihnea Pazu), care a ocupat locul 6 la 4x50 m liber. Cu un total de 34 de puncte, Atena a ocupat locul 9 în clasamentul general pe cluburi.

„Majoritatea sportivilor noștri au mers foarte bine la Bacău, iar acesta a fost, poate, cel mai reușit concurs al clubului nostru, pentru că am ocupat locul 9 pe țară, din 50 de cluburi participante. S-a mers foarte tare și mă bucur că și noi mergem bine și ne ridicăm, încet-încet. Vlad Rogoveanu, care din septembrie s-a transferat la noi, este un copil muncitor, sensibil. Mă așteptam să meargă mai bine, dar sunt mulțumit de el. Per total, clubul nostru a avut o comportare onorabilă”, a declarat Răzvan Florea.

Taguri articol


12