Iohannis a discutat cu ministrul Apărării Franceze despre situaţia de securitate regională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iohannis a discutat cu ministrul Apărării Franceze despre situaţia de securitate regională

Politică 06 Martie 2022 / 18:29 1353 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a avut duminică o întrevedere cu ministrul Forţelor Armate din Republica Franceză, Florence Parly, în contextul vizitei la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Cei doi au discutat despre "deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate regionale, ca urmare a agresiunii brutale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei", cu accent pe deciziile NATO pentru consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în special în regiunea Mării Negre, informează Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat.

Preşedintele Iohannis a salutat măsurile privind suplimentarea forţelor NATO pe Flancul Estic, inclusiv în România, activarea Planurilor de apărare şi desfăşurarea, în premieră, a Forţei NATO de Răspuns, ca parte a apărării colective în ţara noastră.

"Preşedintele României a adresat mulţumiri pentru angajamentul substanţial şi ferm al Franţei pentru întărirea apărării colective în ţara noastră, prin dislocarea Batalionului 'Spearhead', şi asumarea statutului de naţiune-cadru pentru Grupul de Luptă care se va înfiinţa în România. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat prezenţa militarilor francezi în cadrul comandamentelor NATO de pe teritoriul ţării noastre, precum şi participarea constantă a militarilor francezi la activităţi comune cu forţele române în domeniile terestru, aerian şi maritim", se arată în comunicat.

Preşedintele Iohannis a reiterat sprijinul ţării noastre pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei.

Iohannis a mai menționat că România va continua demersurile de consolidareși apărare pe Flancul Estic, prin dislocarea de forțe aliate.

În plan securitar, la nivelul NATO, s-au accelerat măsurile de pregătire a forțelor Aliate și se lucrează pentru consolidarea pe termen lung a posturii NATO pe Flancul Estic. Țara noastră va continua demersurile pentru consolidarea semnificativă a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră, prin dislocarea de forțe aliate și prin constituirea accelerată a Grupului de Luptă din România.

Vizita la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a avut loc cu ocazia dislocării, în România, a militarilor din cadrul Batalionului francez "Spearhead", care se vor alătura militarilor români şi aliaţi din baza militară.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1889 secunde