Iohannis a semnat decretul prin care se ia act de demisia Gabrielei Firea de la Ministerul Familiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iohannis a semnat decretul prin care se ia act de demisia Gabrielei Firea de la Ministerul Familiei

Politică 15 Iulie 2023 / 08:22 1562 accesări
Foto: facebook, Gabriela Firea

Foto: facebook, Gabriela Firea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele prin care se ia act de demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi prin care ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, este desemnat interimar în această calitate, a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia Gabrielei Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului. De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat decretul prin care se desemnează Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, ca ministru interimar al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Gabriela Firea şi-a dat, vineri, demisia din funcţia de ministru al Familiei. Ea şi-a motivat demisia într-o postare pe Facebook.

Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală.

Am fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut și prin conduita mea.

Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!

Prietena și colega mea Ligia m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală. Am plătit amândouă cu afecțiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plătește, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute. Nu să facă bani, nu să facă rău.

Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit și acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, și pe alți colegi. Ca șofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-și facă o asociație, dar NU a activat în acele centre. Nu a știut că sunt nereguli! Cu atât mai puțin eu, NU am avut niciun fel de legături și nu aș fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!!

Când a apărut primul articol despre cămine, i-am încetat contractul la biroul parlamentar.

Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soțul meu, nici sora mea - care a lucrat doar pentru Serviciul de copii - NU suntem implicați și NU am avut cunoștință de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacționat, cu certitudine, am fi apărat viața și demnitatea acestor oameni!

În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea și mai puțin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes : să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop.

Scopul nu era doar să plec din Guvern. Conduc ministerul cu cel mai mic buget și m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an și jumătate.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că apreciază "gestul voluntar" pe care l-a făcut Gabriela Firea prin demisia din funcţia de ministru al Familiei până la clarificarea tuturor aspectelor legate de cazul "azilelor groazei", subliniind că în urma discuţiei pe care au avut-o, vineri, la Guvern, a înţeles "foarte clar" că aceasta, în calitate de ministru, nu are nicio legătură directă cu acest caz.Ştiri recomandate

12