Istoria tristă a reabilitării Cazinoului, repetată la Muzeul de Istorie?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SOS - Patrimoniul Constanței Istoria tristă a reabilitării Cazinoului, repetată la Muzeul de Istorie?
Administrație, Cultură 13 Noiembrie 2019 / 13:20 950 accesări 0 comentarii

Demersul pentru salvarea și punerea în valoare a clădirii - monument istoric a Muzeului Național de Istorie şi Arheologie Constanţa, datând din anul 1879, înregistrează un al doilea eșec, odată cu anularea celei de-a doua licitații lansate de Consiliul Județean Constanța pentru atribuirea contractului de reabilitare a MINAC. Sistemului Electronic al Achiziţiilor Publice semnalează că procedura de atribuire a fost anulată în conformitate cu prevederile articolului 212, alin. 1, lit. c şi alin. 2 din Legea 98/2016 privind achiziţiile publice, ceaa ce înseamnă că s-au constatat încălcări ale prevederilor legale care afectează procedura de atribuire sau că încheierea contractului este imposibilă, prin încălcări ale prevederilor legale înțelegându-se situaţia în care, pe parcursul procedurii de atribuire, se constată erori sau omisiuni, iar autoritatea contractantă se află în imposibilitatea de a adopta măsuri corective fără ca aceasta să conducă la încălcarea prevederilor legale.

Contractul pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, cu o valoare totală estimată la 13.132.373,33 de lei, este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5: „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural“, Prioritatea de investiţie 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Operaţiunea este „Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a identităţii culturale“.
Unicul ofertant pentru acest contract și cel căruia oferta i-a fost respinsă de două ori de către Consiliul Județean Constanța este consorţiul format dinActaeon Invest SA,Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L.şiPrincer SA, același consorțiu care a fost declarat câștigător al contractului de reabilitare a Cetății Carsium, un proiect pentru care CJC plătește aproximativ 7,5 milioane de lei.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1317 secunde