Klaus Iohannis: Dependența Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie terminată!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Klaus Iohannis: Dependența Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie terminată!

Politică 03 Martie 2022 / 15:39 2018 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 3 martie 2022, la Palatul Cotroceni, declarații de presă comune cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.Au fost subliniate aspectele legate de aprovizionarea cu energie la nivel european

Pentru noi, aceste aspecte legate de energie sunt extrem de importante și am discutat pe larg cu doamna Președintă Von der Leyen aceste chestiuni.

Este nevoie de o abordare pe termen scurt, pentru a garanta aprovizionarea cu energie a tuturor statelor membre ale Uniunii. Este nevoie de o abordare pe termen mediu pentru a avea energie suficientă în așa fel încât prețurile să nu explodeze și să nu fie sufocată economia europeană.

Iohannis a mai adăugat cădependența Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie terminată

În cazul nostru, evident, trebuie să avem grijă ca aceste prețuri să nu sufoce economia românească.

Și, da, avem nevoie de o abordare pe termen lung. Este clar, și subliniez, este clar că dependența Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie terminată! Este nevoie să insistăm mai mult și mai bine pe surse energetice alternative, și am găsit înțelegere totală când am spus că, pentru România, decizia este clară, trebuie să trecem spre independență energetică prin investiții în regenerabile și în sectorul nuclear civil.

În acest sens, se vede practic imediat cât de important a fost Actul Delegat aprobat și propus de Comisie cu privire la Taxonomia gazului și energiei produse în centrale nucleare, pentru a garanta o tranziție bună spre o economie verde. Și mulțumesc mult pentru această abordare pe care am avut-o în comun!Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.181 secunde