Kovesi și Coldea sfidează ancheta privind fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Parlamentul, tratat ca un „SRL“. Oare au ceva de ascuns?

Kovesi și Coldea sfidează ancheta privind fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009

Politică 19 Iunie 2017 / 18:23 2531 accesări

Senatorul Mihai Fifor a spus că se va ține o ședință în care se va decide dacă li se face plângere penală la Parchetul General lui Coldea și Kovesi

Senatorul Mihai Fifor a spus că se va ține o ședință în care se va decide dacă li se face plângere penală la Parchetul General lui Coldea și Kovesi

Florian Coldea a trimis o scrisoare în care a anunțat că nu se va prezenta marți, 20 iunie, la audierile Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009

Florian Coldea a trimis o scrisoare în care a anunțat că nu se va prezenta marți, 20 iunie, la audierile Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009

De parcă nu eram îngropați suficient de adânc în scandaluri politice, s-au spart și alte bube. Cum ar fi faptul că procurorul-șef al DNA și fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea au confirmat, prin refuzul de a se prezenta în fața Comisiei de anchetă a prezidențialelor din 2009, că au ceva de ascuns cu privire la evenimentele din acea vreme. Colac peste pupăză, în spațiul public au apărut înregistrări incendiare care dezvăluie faptul că DNA face poliție politică. Mai mult, ca o coincidență stranie, în ziua în care Kovesi și Coldea trebuiau să se prezinte la Parlament, doi dintre oamenii de bază ai lui Liviu Dragnea au fost chemați la... DNA.

Pentru că nu era de ajuns să avem un vid guvernamental, de ceva vreme lumea politică așteaptă să vadă deznodământul anchetei parlamentare privind posibila fraudare a alegerilor prezidențiale din 2009. „Vedetele“ care au fost chemate să dea explicații referitoare la modul în care Traian Băsescu a obținut cel de-al doilea mandat prezidențial sunt șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea. Aceștia sunt așteptați, marți, la audierile din cadrul Comisiei. Numai că cei doi au trimis câte o scrisoare în care au anunțat că nu se vor prezenta la audieri. Nu ne surprinde atitudinea lor, în condițiile în care nu o dată Kovesi și Coldea au anunțat că refuză categoric să dea explicații în fața parlamentarilor despre prezența lor în noaptea celui de-al doilea tur al alegerilor acasă la Gabriel Oprea, pe atunci un susţinător al lui Băsescu. Pe de o parte, șefa DNA spune printre altele în scrisoare că nu are cunoştinţă de niciunul dintre aspectele menţionate între scopurile comisiei şi, prin urmare, nu se va prezenta la audierile de marţi, 20 iunie. La rândul său, Coldea afirmă că activitățile sale nu au afectat în niciun fel conduita profesională sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu. „Vă asigur, cu deplină responsabilitate, că şi în ziua de 6 decembrie 2009, atât în cadrul activităţilor profesionale, cât şi al celor private, am acţionat în spiritul legii şi al regulamentelor militare”, a informat Coldea.

CE POT PĂȚI COLDEA ȘI KOVESI

După ce Florian Coldea și Codruța Kovesi au anunțat că nu vor merge la audieri, Mihai Fifor, președintele Comisiei, spune că, în cazul în care cei doi nu se vor prezenta în fața parlamentarilor, se va ține o ședință în care se va decide dacă li se face plângere penală la Parchetul General lui Coldea și Kovesi. La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că îl va lăsa pe Mihai Fifor să acționeze, dar a spus că Parlamentul trebuie respectat și va face totul pentru ca acest lucru să se materializeze.

DNA-UL LUI KOVESI, MAȘINĂ DE TOCAT POLITICIENI?

Ca o coincidență stranie, toate discuțiile legate de Comisia de anchetă a prezidențialelor din 2009 se învârt, acum, în jurul unui scandal monstru izbucnit de curând după ce în presă au apărut înregistrări halucinante cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Amintim că în seara de duminică, 18 iunie, au apărut în spațiul public mai multe înregistrări în care Kovesi se comporta ca un călău dornic să execute oameni cât mai importanți și cât mai influenți din România. Sistemul pe care îl descrie Kovesi este unul de poliţie politică de cea mai joasă speţă, în care dosarele sunt făcute la comandă directă, iar Direcţia îşi atârnă pe perete capetele căzute ale oficialilor de rang cât mai înalt. Detalii despre înregistrări pot fi citite online, accesând link-ul: http://www.telegrafonline.ro/exploziv-inregistrari-cu-sefa-dna-in-romania-dosarele-se-fac-la-comanda. Mai mult, ca într-un film prost de comedie, și DNA s-a autosesizat și a demarat o anchetă în acest caz, susținând că înregistrările au fost trucate. Colac peste pupăză, la doar câteva ore după declanșarea isteriei legate de Kovesi, tot la DNA au fost chemați doi dintre oamenii de bază ai liderului PSD, Liviu Dragnea: Adrian Țuțuianu și Nicolae Bădălău.

Ținând cont de aspectele relatate mai sus, ne întrebăm: de ce am mai avea nevoie oare de Parlament dacă unii se cred mai presus de lege?

POVESTEA SCANDALULUI PRIVIND FRAUDAREA ALEGERILOR

Amintim că șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, fostul general SRI Florian Coldea şi fostul director SRI George Maior sunt bănuiți că ar fi pus umărul la victoria lui Băsescu în 2009. Totul a plecat de la jurnalistul Dan Andronic, care a povestit, în „Evenimentul Zilei“, despre o întâlnire care a avut loc chiar în noaptea celui de-al doilea tur al alegerilor, acasă la Gabriel Oprea. La şedinţa secretă au participat, printre alții, Kovesi, Coldea şi Maior. Cu toţii se preocupau ca Băsescu să obţină un nou mandat, susţine Andronic. El îşi aminteşte că a fost printre primii care au aflat scorul obţinut de Băsescu.



12