Liberalii fideli lui Tăriceanu consideră că Flutur este unealta Palatului Cotroceni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Liberalii fideli lui Tăriceanu consideră că Flutur este unealta Palatului Cotroceni

Politică 18 Noiembrie 2006 / 00:00 672 accesări

Crin Antonescu este de părere că „acum este limpede că Gheorghe Flutur nu reprezintă decît o unealtă teleghidată a Palatului Cotroceni. Dînsul îşi face iluzia că va distruge PNL-ul, aşa cum i s-a ordonat”: „Ce s-a întîmplat astăzi nu reprezintă nimic nou pentru mine, în afară de faptul că, silit de împrejurări, Flutur şi-a dat arama pe faţă. Consider că şi-a dat demisia tîrziu dintr-o funcţie politică, cea de vicepreşedinte PNL, şi constat că nu a renunţat la postul din Executiv”.

George Scutaru consideră că Flutur s-a angrenat într-o acţiune care are ca scop "desfiinţarea PNL, prin dizolvarea acestuia într-o structură obedientă Palatului Cotroceni" şi apreciază că Flutur ar trebui să demisioneze şi din Guvern: "De doi ani de zile, problemele de imagine cu care se confruntă PNL sînt cauzate de acei aşa-zişi salvatori ai partidului care l-au atacat constant atît pe premier, cît şi PNL-ul". Totodată, el a subliniat că: "Flutur, dacă a decis să iasă din echipa Tăriceanu, trebuie să-şi asume şi demisia din Guvern. Ar fi un gest corect, cu adevărat bărbătesc".

Ludovic Orban spune că „prin ceea ce a făcut, Gheorghe Flutur a înfipt un cuţit în spatele membrilor PNL care l-au susţinut. Dacă mai are o urmă de onoare şi demnitate, este imperativ să-şi dea demisia şi din Guvern”.

Teodor Atanasiu consideră, la rîndul său, că dacă Flutur "era bărbat pînă la capăt" îşi dădea demisia şi din funcţia de ministru, mai ales că "în partid se ştia de mult că face joc dublu, vota decizii în forurile de conducere, apoi le contesta mai mult sau mai puţin public".

Liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir crede că demisia lui Flutur intervine într-un moment de presiune din partea reprezentanţilor platformei impuse de Stolojan: "Se pare că ne apropiem de un moment de vîrf. Însă, eu sper să fie în sensul bun şi nu în cel rău, că tare mi-e teamă că dacă se doreşte obţinerea unor favoruri de către reprezentanţii Alianţei, într-o negociere sub presiune, atunci nu este în regulă. Sper ca opţiunea lui Stolojan de a dialoga să fie sinceră, dar cred că nu prea se doreşte dialogul. Eu cred că vrea să simuleze acest lucru, din dorinţa de a distrage atenţia. Părerea mea că ei doresc, mai mult decît se poate, chiar demisia preşedintelui PNL, din toate funcţiile pe care le deţine. Mai mult, cred că şi Theodor Stolojan se află sub presiunea unui grup. El nu este de unul singur".



12