Licitație de obiecte care i-au aparținut lui Margaret Thatcher

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Licitație de obiecte care i-au aparținut lui Margaret Thatcher
Externe 03 Noiembrie 2015 / 19:03 219 accesări 0 comentarii

Circa 350 de obiecte personale și istorice, printre care bijuterii, discursuri, articole de îmbrăcăminte și poșete, ale fostului premier britanic Margaret Thatcher vor fi vândute la licitație și pe internet în luna decembrie, a anunțat, marți, casa Christie's. Aproximativ 150 de obiecte vor fi vândute în 15 decembrie la sediul din Londra al casei de licitații menționate, în timp ce alte 200 vor putea fi achiziționate doar pe internet, între 3 și 16 decembrie, după ce muzeul londonez Victoria and Albert a refuzat să le primească și să le expună. Printre cele mai emblematice articole se numără celebra valiză din piele roșie pentru documente oficiale ale premierilor, estimată la 3.000 - 5.000 de lire sterline (4.200 - 7.000 de euro), exemplare semnate ale unor discursuri-cheie, precum și articole de îmbrăcăminte, rochia de mireasă, poșete și bijuterii. Un colier Chaumet din smaralde și diamante, evaluat la 120.000 - 180.000 de lire sterline (168.000 - 252.000 de euro), va fi și el scos la vânzare, alături de obiecte de porțelan sau cutii de bijuterii. Printre obiectele ce vor putea fi achiziționate figurează și un vultur sculptat, cadou al președintelui american Ronald Reagan, taioare și alte articole vestimentare, precum și celebrele sale genți.

Obiectele, vândute în beneficiul copiilor „Doamnei de Fier“, Mark și Carol, și al nepoților săi, au fost propuse anterior Victoria and Albert Museum, cel mai important muzeu din lume în ceea ce privește artele decorative și designul, însă instituția a refuzat să le expună, apreciind că aceste elemente de istorie politică a Marii Britanii ar putea fi prezentate mai judicios într-o altă colecție, care s-ar concentra pe valoarea lor istorică și socială. Margaret Thatcher a fost premier al Marii Britanii între 1979 și 1990 și a murit pe 8 aprilie 2013, la vârsta de 87 de ani.

Citește și:

Margaret Thatcher făcea... băi electrice pentru a-şi menţine tinereţea

Meryl Streep şi Stevie Wonder, decoraţi de Obama

Helmut Kohl, amuzant până la capăt

Mihail Gorbaciov s-a întors la lucru

Alt guvern la Londra, mai întinerit, cu mai multe femei şi mai eurosceptic

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1536 secunde