Locuitorii unor orașe ies mai devreme la pensie. Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Locuitorii unor orașe ies mai devreme la pensie. Vezi de ce!
Social 16 Noiembrie 2017 / 17:05 758 accesări 0 comentarii

​În paleta multicoloră de inițiative legislative depuse în Parlament se înscrie și un act normativ prin care persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele poluate beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Este vorba de zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției și prelucrării minereurilor neferoase cu conținut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice și/sau de cocs metalurgic, precum și a emisiilor de amoniac și derivate, respectiv Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna, Târgu Mureș, Slatina, Turnu Măgurele și Râmnicu Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localități. Proiectul a fost inițiat în urmă cu câțiva ani de trei parlamentari PSD din Mureş. Cei trei spun că, prin proiectul lor, încearcă să-i protejeze pe cei care suferă în urma unei poluări continue şi periculoase. „Spre exemplu, pentru locuitorii din Târgu Mureş şi din zonele adiacente, norul de fum denumit „coada de vulpe” era o obişnuinţă înainte de 2000, iar mirosul înţepător de amoniac îi însoţea la serviciu, la şcoală, zi de zi, timp de zeci de ani”, potrivit expunerii de motive.

INIȚIATIVĂ DISCRIMINATORIE?

Nu spunem că starea de sănătate a locuitorilor din Târgu Mureş nu este importantă și nu ar fi afectată din cauza poluării combinatului respectiv, însă, pe cât de nobilă pare inițiativa, pe atât de nedreaptă este. Proiectul este precum un bulgăre de zăpadă, care o ia la vale și devine din ce în ce mai mare. Mergând pe principiul celor trei parlamentari ai PSD din Mureş, ar putea fi cerută pensionarea anticipată și pentru alte persoane care lucrează în condiții dificile, cum ar fi cei care își desfășoară activitatea în tipografii sau în laboratoare de chimie. De ce nu ar beneficia de pensionare anticipată și locuitorii din Cernavodă, din cauza prezenței în zonă a Centralei Nucleare Electrice?

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2279 secunde