Mărțișor muzical în acorduri de violoncel

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vineri

Mărțișor muzical în acorduri de violoncel

Cultură 02 Martie 2016 / 16:20 734 accesări
Ghiorghiță Tănase va fi solistul Concertului nr. 2 pentru violoncel și orchestră în Re major, de Joseph Haydn

Ghiorghiță Tănase va fi solistul Concertului nr. 2 pentru violoncel și orchestră în Re major, de Joseph Haydn

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” îi invită pe constănțeni vineri, de la ora 19.00, la un concert simfonic special, sub bagheta unui dirijor din Statele Unite ale Americii, Andrew Neer. Solistul Concertului nr. 2 pentru violoncel și orchestră în Re major, de Joseph Haydn, va fi Ghiorghiță Tănase. În programul concertului se mai regăsesc și Adagio pentru orchestră de coarde, de Samuel Barber, și Simfonia nr. 1 în Do minor, de Johannes Brahms.

Absolvent al Academiei de Muzică „George Enescu” din Iași, la clasa profesorului Gheorghe Rus, Ghiorghiță Tănase este o prezență constantă în peisajul concertistic autohton, desfășurând, în acest sens, o bogată activitate pe scenele naționale, în compania filarmonicilor din Botoșani, Timișoara, Constanța, Bacău, Galați și Ploiești.

Solist instrumentist al Teatrului „Oleg Danovski” din 1996 până în prezent, Ghiorghiță Tănase este laureat al Festivalului Republican de Muzică de la Timișoara din 1977, obținând Premiul I la acest concurs, locul al II-lea revenindu-i lui Marin Cazacu, unul dintre cei mai cunoscuți violonceliști români din România. Este și membru fondator al cvartetului Opera, alături de care a întreprins turnee în Olanda, Germania, Franța și Italia. De-a lungul carierei, a efectuat înregistrări pentru posturile locale și naționale de radio și televiziune.

Pe 14 octombrie 2015, Ghiorghiță Tănase a susținut un recital la Varna City Art Gallery, în cadrul proiectului „European Music Academy Varna”, fiind acompaniat de pianistul bulgar Dimiter Boianov. Pe 4 noiembrie a avut un nou recital, de această dată în fața publicului de acasă, acompaniamentul fiind asigurat de Andrada Ștefan.

Biletele pentru primul concert simfonic al lunii martie se găsesc în vânzare la prețurile de 25, 30 și 40 de lei, în funcție de locul din sală. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti pe un tichet 20 lei, acestea putând fi achiziționate de la casa de bilete din incinta Teatrului „Oleg Danovski”.

Citește și:

Spectacolele încep mai... târziu la Teatrul „Oleg Danovski“

Surprize în primă audiție la Festivalul de Flaut

Concertul de violoncel și chitară a fost reprogramat

Violoncelistul Ghiorghiță Tănase, de la Varna la Constanța12
Pagina a fost generata in 0.2955 secunde