MEDGIDIA - Problema cîinilor fără stăpîn a rămas „în aer”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

MEDGIDIA - Problema cîinilor fără stăpîn a rămas „în aer”

Administrație 20 Octombrie 2009 / 00:00 636 accesări

Proiectul de hotărîre iniţiat de consilierii locali PD-L din Medgidia, privind aprobarea contractului de asociere avînd ca obiect proiectul de gestionare a animalelor fără stăpîn din municipiul Medgidia, a fost respins în şedinţa Consiliului Local care a avut loc săptămîna trecută. Împotriva proiectului iniţiat de democrat-liberali, şi care s-a dorit a fi un contra-exemplu la proiectul iniţiat de primarul Marian Iordache, care a fost, la rîndul lui, respins într-o şedinţă anterioară, s-au pronuţat 14 consilieri, iar trei aleşi locali de la PD-L au votat „pentru”. Democrat-liberalii spun că, în continuare, „cîinii vor fi supuşi unor tratamente neadecvate pe stradă, iar medgidienii vor fi agresaţi. Toate acestea pentru că aşa-zişii oameni politici ai Medgidiei au refuzat să dea linişte şi siguranţă cetăţenilor şi o viaţă mai bună cîinilor invocînd că Primăria nu dispune de fonduri pentru construirea adăpostului şi că sîntem în campanie electorală şi că nu este momentul să fie luate decizii importante”.

Pe de altă parte, consilierii social-democraţi susţin că animalele fără stăpîn reprezintă, în continuare, una dintre problemele grave cu care se confruntă cetăţenii municipiului Medgidia. „Din păcate, nici vechea administraţie democrat-liberală, nici cea actuală, condusă de liberalul Marian Iordache, nu au făcut nimic concret pentru rezolvarea acestei probleme. PSD Medgidia critică atitudinea demagogică şi lipsa de implicare în rezolvarea problemei cîinilor comunitari în perioada 2004 - 2008 a consilierilor democrat liberali conduşi de Dumitru Moinescu”, au afirmat consilierii social democraţi. Preşedintele PSD Medgidia, Luminiţa Vlădescu, a declarat: „Consilierii democrat - liberali au venit abia acum cu o soluţie de realizare a unui adăpost pentru cîinii comunitari ale cărei costuri sînt de patru miliarde de lei vechi, bani propuşi să fie accesaţi din creditul Eximbank, contractat în anul 2007 şi neutilizat, deşi termenul de utilizare a liniei de credit a expirat în luna iulie a acestui an şi, practic, această sursă financiară nu există”. În aceeaşi notă, potrivit PSD, consilierii liberali au propus o hotărîre prin care înfiinţau şi delegau serviciul de gestionare a animalelor fără stăpîn, hotărîre prin care se propunea finanţarea de la bugetul Primăriei a acestei activităţi. ”Chiar primarul Marian Iordache admite că ideea promovării în cadrul aceluiaşi proiect de hotărîre a înfiinţării şi delegării serviciului menţionat a fost una proastă şi că a greşit, lucru care dovedeşte incompetenţa şi superficialitatea tratării problemelor de interes major pentru comunitate şi, în fond, nerezolvarea lor”, se precizeză într-un comunicat al PSD Medgidia.

Primarul Medgidiei, Marian Iordache, a declarat, la rîndul lui, că respingerea proiectului propus de democrat-liberali privind cîinii comunitari este încă o dovadă a incompetenţei fostei conduceri a administraţiei locale. „Proiectul propus de PD-L este ilegal pentru că nu avem cum să delegăm serviciile chinologice, întrucît nu avem acest serviciu. Mai mult, proiectul prezentat în şedinţa Consiliului Local a fost copiat cuvînt cu cuvînt după un proiect similar de la Tîrgu Mureş, pentru că din documente reieşea că noi trebuie să delegăm serviciul de gestionare a animalelor fără stăpîn de pe raza localităţii Tîrgu Mureş. Iar cine vrea să se convingă de acest lucru poate să vină la Primărie şi să se convingă”, a spus primarul Marian Iordache, care a declarat că va rezolva problema cîinilor comunitari, chiar dacă „anumiţi consilieri locali pun interesul personal înaintea celui local”.12
Pagina a fost generata in 0.1358 secunde