Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului: nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului: nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră

Sănătate 17 Iunie 2023 / 22:09 1620 accesări

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), care monitorizează calitatea apei în perioada estivală, a anunţat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, într-un comunicat de presă.

"Românii nu au niciun motiv să îşi anuleze vacanţele pe litoralul românesc! Ştiu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiştilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări! Nu există niciun risc de holeră pe litoral în ţara noastră. Situaţia este atent monitorizată de autorităţi - Institutul Naţional de Sănătate Publică, DSP Constanţa şi DSP Tulcea.

Turiştii sunt în siguranţă! Pe cei care sunt îngrijoraţi cu privire la riscul epidemiologic, îi sfătuiesc să se informeze din surse oficiale, de pe site-urile INSP, DSP Constanţa, DSP Tulcea, unde datele sunt actualizate la zi. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este şi va rămâne un real partener pentru industria turismului din România.

Împreună cu mediul asociativ de profil, vom continua să promovăm destinaţiile locale şi ne vom coordona eforturile pentru a combate propagarea informaţiilor false care ar putea să afecteze turismul intern", a declarat Radu Oprea, ministrul de resort.Ştiri recomandate

12