Miniștrii, avertizați să rămână în stare de alertă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Miniștrii, avertizați să rămână în stare de alertă

Politică 08 Ianuarie 2017 / 07:00 444 accesări

Premierul Sorin Grindeanu a solicitat miniștrilor și autorităților locale să rămână în stare de alertă pentru a evita situațiile neplăcute cauzate de condițiile meteorologice. "Fiecare situație trebuie gestionată conform procedurilor și vă rog să rămâneți nu numai cei din Comitetul național, ci și autoritățile locale în stare de alertă pentru a evita situațiile neplăcute", a spus Grindeanu, la videoconferința de la sediul MAI. El le-a cerut miniștrilor să gestioneze fiecare situație apărută ca și cum ar fi o problemă personală. "Vă îndemn la responsabilitate și mă adresez și autorităților locale — prefecților și comitetelor județene", a spus Grindeanu. Ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, a precizat că mai sunt blocate 18 drumuri naționale și segmente din A2 și A4, iar în ceea ce privește liniile ferate acestea sunt toate deschise.

Premierul i-a solicitat ministrului Transporturilor ca CFR Marfă să suplimenteze garniturile de tren și să rezolve situația oamenilor blocați pe A2.

"Având în vedere că următoarele trei zile vor fi de ger, din ce m-a informat ministrul Energiei va exista un vârf de consum și vor trebui puse în funcțiune termocentralele din zona Oltenia. Pentru asta vă rog să gestionați problema de la CFR Marfă, să suplimentați tot ceea ce înseamnă garnituri, astfel încât stocurile necesare să ajungă la destinație. De asemenea, vă rog și cea mai gravă situație este A2 și, până la urmă, sunt oameni care sunt de 30 de ore, poate mai bine blocați în benzinării. Este cea mai gravă. Vă rog, împreună și cu Ministerul de Interne și dumneavoastră, asta este urgența, a ajuta oamenii de acolo care sunt blocați", a spus Grindeanu.

El a precizat că a luat legătura cu directorii de benzinării cărora le-a mulțumit pentru deschidere și gestionarea acestei situații.12