Ministrul Sănătăţii: Circulaţia virusurilor gripale a găsit acum o populaţie cu imunitate scăzută

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătăţii: Circulaţia virusurilor gripale a găsit acum o populaţie cu imunitate scăzută

Social 04 Februarie 2023 / 20:01 1004 accesări

În ultimii doi ani, măsurile pentru COVID au protejat şi de gripă, reducând circulaţia virusurilor gripale, iaracum, circulaţia virusurilor gripale a găsit o populaţie cu imunitate scăzută, deoarece nu s-au mai întâlnit cu aceste virusuri de vreo doi ani, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"La gripă, pentru că am avut doi ani de pauză, am avut măsurile pentru COVID. Acestea ne-au protejat şi de gripă şi circulaţia virusurilor gripale a fost mult mai redusă în ultimii doi ani, inclusiv în emisfera sudică În momentul de faţă, circulaţia virusurilor gripale a găsit o populaţie care nu se mai întâlnise de vreo doi ani cu aceste virusuri, deci imunitatea colectivă generată de trecerea prin boală era scăzută - la gripă nu este imunitate de lungă durată -, iar vaccinarea în România este totuşi redusă.

Am vaccinat şi anul trecut şi anul acesta cu 1,5 milioane de doze, cam ăsta a fost nivelul de acceptabilitate. Ca să putem, de exemplu, să stopăm o epidemie, şi mai ales consecinţele asupra persoanelor vârstnice, ar trebui să vaccinăm în România cam 3,5 milioane de persoane, deci cel puţin dublu", a precizat ministrul.

Alexandru Rafila a menţionat că se vaccinează antigripal în fiecare an.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1685 secunde