Ministrul Sănătăţii: posibile măsuri temporare, pentru a limita răspândirea variantei Omicron în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătăţii: posibile măsuri temporare, pentru a limita răspândirea variantei Omicron în România

Social 05 Decembrie 2021 / 10:50 723 accesări
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, în contextul confirmării primelor două cazuri cu varianta Omicron în România, că ar putea fi necesară adoptarea unor măsuri temporare, pentru a limita răspândirea virusului.

"Vom face o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri care pot fi luate, încât să limităm - nu putem să excludem -, dar să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România. E un lucru important de ştiut - trebuie să luăm măsuri care poate vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină.

În afară de faptul că este mai transmisibilă, avem extrem de puţine informaţii legate de evoluţia clinică a pacienţilor infectaţi cu această tulpină şi de eficacitatea răspunsului imun după boală sau după vaccinare faţă de această nouă tulpină. Ce putem să spunem, la categoria veşti bune, este legat de faptul că în cazul celor două persoane care au fost diagnosticate cu această tulpină, simptomele sunt minore, chiar una dintre ele este asimptomatică", a arătat ministrul, într-o declaraţie acordată presei.

Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei, în contextul apariţiei în România a două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1664 secunde