Mircea Geoană: suntem pregătiți să luăm măsurile de prudență și de vigilență pentru a ne apăra interesele aliate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mircea Geoană: suntem pregătiți să luăm măsurile de prudență și de vigilență pentru a ne apăra interesele aliate

Politică 19 Februarie 2022 / 10:03 1654 accesări

Situația pe care Federația Rusă o creează în jurul și în interiorul Ucrainei este foarte preocupantă și provoacă îngrijorare suplimentară, iar zilele următoare vor fi probabil foarte importante pentru a vedea care e decizia președintelui Putin - dacă dorește să readucă războiul pe continentul european sau ar prefera masa discuțiilor, a declarat vineri seara la Digi24 Mircea Geoană, adjunct al secretarului general al NATO.

„Vedem anumite elemente care ne provoacă îngrijorare suplimentară. Observămacțiuni destabilizatoare și provocatoarepe linia de demarcație din zona Donbasului, provocate de Federația Rusă. Observăm și declarații publice care nu sunt încurajatoare cu privire la răspunsul pe care Federația Rusă sperăm să-l dea Statelor Unite și nouă, către NATO. Observăm și alte elemente, care sunt mai puțin publice, care ne fac să fim mai îngrijorați”, a declarat oficialul NATO, întrebat dacă apreciază că situația este mai gravă decât era în urmă cu o săptămână.

Mircea Geoană a mai adăugat că e de preferat "să avem o discuție serioasă, temeinică, cu privire la o situție de securitate europeană care poate fi rezolvată prin dialog și prin diplomație":

Zilele următoare vor fi probabil foarte importante pentru a vedea care e decizia pe care președintele Putin o va lua: va dori să aducă, după multe decenii, din nou război pe continentul european sau va prefera, așa cum dorim și noi, să avem o discuție serioasă, temeinică, cu privire la o situție de securitate europeană care poate fi rezolvată prin dialog și prin diplomație”, a punctat Mircea Geoană.

Adjunctul secretarului general al NATO a mai spus călucrurile rămân complexe și situația de securitate este severăși tocmai de aceea Alianța este pregătită pentru dialog.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1555 secunde