Nicuşor Constantinescu, pus sub urmărire pentru abuz în serviciu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Finanțare nerambursabilă în favoarea unei asociații sportive Nicuşor Constantinescu, pus sub urmărire pentru abuz în serviciu
Justiție 09 Septembrie 2019 / 16:53 1998 accesări 2 comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Județean Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

„În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța.

Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă.

Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al DNA.

Loading...

2 comentarii

nicu duru 19:19:04 / 09 Septembrie 2019
Penalul si slugile..

Ce ai fost Nicusoare si ce ai ajuns.... Si ce te mai elogiau slugile din redactie ,, Presedintele ales”... Daca ti-ar confisca si prejudiciu atunci chiar as fi multumit.. Ca jos ai ajuns...

Doru 12:16:40 / 10 Septembrie 2019
Si totusi ...

... tot raul spre bine : Nicusor a scapat de cancer si de alte boli grave pe care le-a contractat in timpul exercitarii functiei publice ! Acum , cu fortele PSD-istului parnaias si sanatos , se poate lupta temeinic ,,dei si lupta , lupta si dei'' , cu statul paralel ...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2025 secunde