Noi condiții de călătorie cu trenul pentru elevi și studenți. Vezi modificările!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noi condiții de călătorie cu trenul pentru elevi și studenți. Vezi modificările!
Social 17 Februarie 2017 / 10:04 2211 accesări 5 comentarii

Comisia de buget din Senat a aprobat, miercuri, un amendament semnat de senatorii Eugen Teodorovici (PSD) și Florin Cîțu (PNL), potrivit căruia studenții și elevii de liceu vor avea gratuit transportul feroviar doar între localitatea de domiciliu și cea în care se află instituția de învățământ.

”Prin excepție de la prevederile alin. (2), în tot cursul anului calendaristic studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe distanța dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care se află unitatea de învățământ la care frecventează cursurile”, se arată în amendamentul admis de Comisia de buget din Senat, inițiat de Eugen Teodorovici și Florin Cîțu.

Potrivit altui amendament, inițiat de Eugen Teodorovici și de Ștefan Mihu, prevederile primului amendament se aplică și elevilor din clasele IX – XII.

În textul inițial al Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 2/2017, era specificat doar faptul că studenții facultăților acreditate beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Taguri articol

5 comentarii

Panseluta 11:34:22 / 17 Februarie 2017
PSD a dat, PSD a luat ...

si asta este de abia inceputul ... urmeaza ca tmbrul de mediu sa fie inlocuit cu alta taxa si tot asa noi ramanem de prosti asteptand ca curga bunastarea promisa peste noi

Dan 11:51:48 / 17 Februarie 2017
Nu mai este cazul!

Amendamentul a fost anulat astazi...se revine la forma initiala a OUG 2, asa cum era normal!

madalina 15:36:58 / 17 Februarie 2017
gratuitati scolare

Ar trebui sa se tina cont de venitul parintilor, nu toti studentii au bani de destrabalare; gratuitate la tren sa fie numai pentru vacante, sunt studenti care muncesc pentru a se intretine la facultate!!

ion 15:47:49 / 17 Februarie 2017
ASISTATI SOCIAL

guvernul psd a facut o mare gafa cu acordarea atator facilitati asa-zisilor studenti. dupa parerea mea statul ar trebui sa acorde burse cu adevarat celor mai buni studenti . nu la gramada ,dupa cum stiti cu toti facultatea nu este oblogatorie ,daca ai bani o faci ,daca nu faci credit la banca si il platesti cand termini ,asa cand termini ,pleci in strainatate sau de cele mai multe ori nu profesezi . daca s-ar face aceste schimbarii nu mai ai timp de proteste, de droguri,de bautesi de sex unde si cu cine se nimereste .dar tineri studenti nu TOTI dar in marea majoritate cand ajung in caminele studentesti le vandalizeaza pina la vacanta , si din impozitele noastre se repara .

eugen 09:01:30 / 18 Februarie 2017
in iunie-iulie vine scadenta

romanii vor vedea in iunie - iulie ca promisiunilie electorale sunt exagerate,;nu va exista cresterea economica asteptata

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3498 secunde