Noi indicii arheologice despre felul în care trăiau evreii în vremea lui Iisus

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noi indicii arheologice despre felul în care trăiau evreii în vremea lui Iisus
20 Martie 2017 / 17:03 121 accesări 0 comentarii

Obiecte de uz casnic, bijuterii, vase, cuie folosite la crucificări, osuare cu inscripții în ebraică, zeci de obiecte descoperite în regiunea Ierusalimului și în Galileea, datând din secolul I dHr au fost prezentate publicului de arheologii israelieni.

Recentele descoperiri arheologice făcute în regiunea Ierusalimului și în Galileea îi vor ajuta pe cercetători să afle mai multe lucruri despre felul în care se desfășura viața de zi cu zi a evreilor în timpul lui Iisus.

"Descoperirile ne vor ajuta să descriem într-o manieră mult mai exactă viața cotidiană din acea epocă" – a declarat pentru Agenția France Presse Gideon Avni, directorul Departamentului de arheologie din cadrul Autorității pentru antichități din Israel.

"În ultimii 20 de ani am făcut un salt remarcabil în înțelegerea felului în care se trăia în vremea lui Isus. În fiecare săptămână se fac noi descoperiri care ne permit să înțelegem și mai bine acea perioadă." – a mai declarat același responsabil.

Autoritatea pentru antichități din Israel are în custodie, în acest moment, peste un milion de obiecte din secolul I D.Hr, cărora li se adugă, anual, peste 40.000, provenind din mai bine de 300 de situri arheologice.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1788 secunde