O constănțeancă face furori la Harvard. Cum a devenit mentor pentru alți tineri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tinerii de excepție

O constănțeancă face furori la Harvard. Cum a devenit mentor pentru alți tineri

Educație 22 Iunie 2018 / 15:45 2094 accesări

Eva Olbers

Eva Olbers

Delia Stamate

Delia Stamate

Delia Cristiana Stamate, o tânără din Constanţa, stabilită la Bruxelles încă din 2015, membru în bordul reţelei Butterfly Dreamer Network şi coordonator de proiecte internaţionale în cadrul reţelei, este implicată în programul Bridge to Afghanistan, co-fondat de Eva Olbers, studentă la master la Universitatea Harvard şi consultant la Boston Consulting Group.

Delia a fondat în Romania programul educaţional Dare to Dream Dare to Learn în cadrul Buttefly Dreamer Network şi împreună cu Miruna şi Ghiţă a organizat încă din 2013 până în prezent, conferinţe, workshopuri şi diferite seminarii, pentru persoanele cu vârste între 14 – 60 de ani în Constanţa, în cadrul Colegiului Mircea cel Bătrân Constanţa, pe diferite teme, precum public speaking, leadership, antreprenoriat, dialog structurat, managementul proiectelor etc. Reţeaua este extinsă la nivel internaţional, în aproape toate ţările Uniunii Europene, în Japonia, Pakistan, Nepal şi Ghana, având proiecte în desfăşurare pe tot parcursul anului. Cei trei coordonează, încă din 2016, un program de internship global, ajuns la cea de a treia ediţie, lucrând cu voluntari din Romania, Statele Unite ale Americii, Pakistan, Emiratele Arabe Unite, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Albania etc. Anul acesta, cei trei au fondat şi un program de mentorship la nivel global, unde tinerii profesionişti din Europa vor putea oferi şansa tinerilor din Pakistan, care nu au acces la educaţie, să primească sfaturi şi cursuri în diferite domenii, de la specialişti.

Împărţind aceeaşi pasiune ca Eva, Delia a decis să se implice în programul Bridge to Afghanistan şi a fost acceptată a fi mentorul unei tinere din Afghanistan, datorită experienţei academice şi profesionale, dar şi datorită pasiunii pe care o are pentru a ajuta oamenii. Programul Bridge to Afghanistan presupune mentorshipul tinerelor femei din Afghanistan în mediul online, în domenii precum: leadership, scriere de CV, aptitudini sociale etc. Iniţiativa a fost fondată în anul 2017 de Eva Olbers şi Mohammad Mansoor Akbar, având ca scop ajutorul oferit acestor tinere. „Ţinem legătura online, pe Whatsapp şi Skype“, a spus Delia. „O ajut cu sfaturi în redactarea CVului, o ajut să-şi îmbunătătească limba engleză şi să se pregatească pentru interviuri pentru viitoarele joburi“, a declarat și Eva. Ca şi Delia, are o pasiune pentru a face lumea un loc mai bun: „cred în puterea mentorshipului, cred că oamenii pot realiza multe lucrând împreună, cred că putem schimba lumea în bine“.

Delia ne-a spus că pe viitor, împreună cu reţeaua, doreşte să facă un astfel de program de mentorat şi pentru tinerii fără posibilităţi din România, din zonele rurale, care vor fi pregătiţi online de mentori din Europa si Statele Unite ale Americii.



12