O japoneză în vârstă de 116 ani este cea mai vârstnică persoană din lume

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O japoneză în vârstă de 116 ani este cea mai vârstnică persoană din lume

Lifestyle 09 Martie 2019 / 14:51 531 accesări

O japoneză în vârstă de 116 ani, care iubeşte matematica şi consideră că cel mai bun moment din viaţa ei este "acum", a fost confirmată drept cea mai vârstnică persoană din lume, a anunţat, sâmbătă, Cartea Recordurilor Guinness, potrivit AFP. Kane Tanaka este născută pe 2 ianuarie 1903, în acelaşi an în care fraţii Orville şi Wilbur Wright au reuşit primul zbor motorizat din istorie, actul de naştere al aviaţiei moderne. Ceremonia de înmânare a diplomei a avut loc la căminul de bătrâni din oraşul Fukuoka, în vestul Japoniei, acolo unde locuieşte, în prezenţa primarului Soichiro Takashima. Când a fost întrebată care a fost momentul cel mai fericit din viaţa ei, Tanaka a răspuns: "acum".

Căsătorită în 1922 cu Hideo Tanaka, ea a avut patru copii şi a adoptat unul. Dimineaţa, ea se trezeşte cel mai adesea la ora 6.00. După-amiaza, ea studiază matematica şi exersează caligrafia. "Unul dintre jocurile ei favorite este Othello, devenind expertă în acest joc de societate clasic", a adăugat Cartea Recordurilor Guinness. Japonia, cunoscută pentru speranţa de viaţă lungă a locuitorilor ei, poate să îşi aroge titlul de patria celor mai vârstnici, între care Jiroemon Kimura a murit în iunie 2013 la 116 ani, el deţinând recordul de longevitate masculină, şi Masazo Nonaka, care a decedat în ianuarie, la vârsta de 113 ani când a fost desemnat bărbatul cel mai în vârstă din lume.

Potrivit Guinness, recordul de longevitate rămâne al lui Jeanne Calment, din Franţa, care a decedat în 1997 la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1886 secunde