Organizația LGBTQ+ Pride România, amendată pentru defăimarea religiei ortodoxe

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Organizația LGBTQ+ Pride România, amendată pentru defăimarea religiei ortodoxe
Religie 12 Decembrie 2019 / 13:00 3916 accesări 0 comentarii
Imagine din piesa de teatru pusă în scenă de asociația clujeană LGBTQ+ Pride România

Imagine din piesa de teatru pusă în scenă de asociația clujeană LGBTQ+ Pride România

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat cu 2.000 de lei Asociaţia Pride România - o organizație LGBTQ+ cu sediul central în Cluj-Napoca - pentru spectacolul de teatru de la Cluj-Napoca „Eu sunt! Şi?”, deoarece piesa a defăimat religia ortodoxă.

Spectacolul a fost prezentat în luna iunie, în cadrul festivalului „Săptămânii Mândriei”. În spectacol, actori bărbațipoartă doar chiloți, au capetele acoperite precum călugărițele ortodoxe şi folosesc, drept masă, o icoană a Mântuitorului Iisus Hristos pe care taie ceapă. Organizatorii au precizat, la acel moment, că piesa „Eu sunt! Şi?” abordează problema identităţii sexuale prin prisma ambelor tabere, pro/contra, într-o cheie ironică, spectacolul fiind un colaj de idei, rezultatul unei introspecţii individuale şi colective.

Şi Patriarhia Română a reacţionat, în vara acestui an, şi a criticat spectacolul.„Conţinutul indecent al acestei reprezentaţii include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creştine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator. Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârşitoarei majorităţi a românilor, etichetarea negativă a credincioşilor creştini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranţă tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranţă. Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreştină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări aşa-zis artistice”, se arată în reacţia Patriarhiei.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1316 secunde