Papa Francisc vine în România?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Papa Francisc vine în România?!
Religie 10 Martie 2017 / 16:23 709 accesări 1 comentariu

Papa Francisc ar urma să vină în România! Anunțul a fost făcut de primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, care a avut, vineri, o întrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunității Sant`Egidio, cu care a discutat despre vizita în România, anul viitor, a Suveranului Pontif. „Aștept cu emoție și bucurie această vizită în România și la București a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, așa cum a fost și vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II-lea în România“, a afirmat Gabriela Firea, citată de stiripesurse.ro. În cadrul discuției au fost abordate subiecte privind dezvoltarea sustenabilă a comunităților, lupta împotriva sărăciei, impactul valului de emigranți asupra viitorului Europei. „În prezent, orașul - fie că vorbim de Capitală sau oricare alt oraș - nu are doar o dimensiune socială, ci și una spirituală. Este nevoie de punți de comunicare, de sprijin, pentru că doar împreună vom reuși să îi ajutăm pe cei care au nevoie. Avem de altfel o colaborare extraordinară cu Biserica Ortodoxă Română, dar și cu reprezentanții altor comunități religioase, pentru că scopul nostru este comun: conviețuirea în pace și respect”, a punctat primarul general al Capitalei. La rândul său, prof. Alberto Quattrucci a prezentat principalele proiecte pe care organizația sa le organizează la nivel internațional, de la sprijinirea persoanelor nevoiașe la susținerea dialogului intercultural, religios și a negocierilor pentru pace. De asemenea, a prezentat intenția realizării unei eveniment internațional la București, în anul 2019, dedicat susținerii dialogului și a conviețuirii pașnice între comunitățile din diferite țări ale lumii. Comunitatea Sant`Egidio a fost înființată la Roma în 1968 și este o mișcare laică de inspirație catolică la care au aderat până în prezent peste 60.000 persoane. A fost recunoscută de Consiliului Pontifical pentru Laici al Sfântului Scaun ca asociație internațională de credincioși de drept pontifical, mai notează sursa citată.

Taguri articol

1 comentariu

nu il vrem 00:12:30 / 12 Martie 2017
...

E un eretic satanist, sustine homosexualii, avorturile, nu crede ca Dumnezeu a facut lumea si alte nerozii de iti sta mintea in loc. E sluga jidanilor, pupandu-i mana lui Rockefeller, la propriu.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2154 secunde