Pianistul Cătălin Răducanu, concert pe esplanada Teatrului Naţional “Oleg Danovski” din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pianistul Cătălin Răducanu, concert pe esplanada Teatrului Naţional “Oleg Danovski” din Constanța

Cultură 08 Septembrie 2023 / 09:02 646 accesări

Turneul NaționalUn artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclorcontinuă pe 8 și pe 9 septembrie cu alte două concerte susținute de tânărul pianist Cătălin Răducanu în București și în Constanța.

Vineri,8 septembrie, ora 19.30,bucureștenii îl vor putea asculta laRezidenţa 9, din strada I.L. Caragiale, nr. 32, - unde va cânta doar la pian, clasic şi jazz – iar a doua zi, pe9 septembrie, de la ora 19:00, Cătălin Răducanu va susține un recital la mare, unde va cânta clasic, jazz, folclor, peesplanada Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanța.

Acum, la final de sezon estival, merg la mare să le cânt constănțenilor și turiștilor care vor veni să mă asculte în aer liber, pe esplanada Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", iar înainte, sunt bucuros că voi susține un recital într-o clădire istorică, într-un imobil care datează din 1890 și care a aparținut Regelui Mihai, fiind un dar al Regelui Ferdinand către Regina Maria, care astăzi este Rezidența 9. Nu pot să spun decât că abia aștept.(Cătălin Răducanu)

Cele două concerte fac parte din primul său turneu național solo -Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor -pe care pianistul în vârstă de 31 de ani l-a început la Oradea, l-a continuat la sala Teatrelli din București și care până în octombrie, va ajunge în comunități din întreaga țară, de la Ateneul Român, până la cele mai îndepărtate sate, propunându-și să spargă barierele culturale, sociale și etnice dintre stilurile muzicale.

Când auzi clasic, jazz și folclor în denumirea unui singur turneu, ai în primă fază senzația că ar trebui să existe cel puțin o orchestră și un liant între genuri. Însă tânărul pianist Cătălin Răducanu, aflat la prima ediție a Turneului Național Un artist, un pian și un țambal, este el însuși liantul și orchestra. În felul acesta, reușește să aducă laolaltă publicul din comunitățile rurale și pe acela urban, pe acela din mici orașe și pe cel de la Ateneu, totul în spiritul incluziunii, sustenabilității și sensibilității,a declarat Flavia Popa, Secretar general, BRD Groupe Société Générale, partenerul principal al turneului.

Seria concertelor TurneuluiUn artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclorva continua la Constanța, Focșani, Deva, Arad, Bucureşti precum și în comunități rurale.

Pianistul Cătălin Răducanu va ajunge pe scena Ateneului Român marți, 24 octombrie.Ştiri recomandate

12