Piersicile întăresc imunitatea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Piersicile întăresc imunitatea

Sănătate 06 Iulie 2010 / 00:00 423 accesări

Piersicile, consumate cu coajă, pot acoperi aproape trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C. Pe lângă aceasta, ele mai conţin şi cantităţi deloc neglijabile de provitamina A, vitaminele B3, B5, E, fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu şi seleniu. De asemenea, ele sunt bogate în fitonutrienţi, antioxidanţi şi carotenoide, deci ajută la reducerea riscului de apariţie a unor boli grave precum cancerul, maladiile cardiovasculare, artrita, unele afecţiuni oculare. Antioxidanţii contracarează efectele negative ale radicalilor liberi, împiedică distrugerea prematură a celulelor şi ţesuturilor şi întăresc imunitatea. Piersicile pot fi consumate şi sub formă de suc, deoarece sucul păstrează toate calităţile fructului, inclusiv proprietăţile sale laxative. Pentru a obţine un efect mai eficient şi mai rapid, sucul se bea chiar înainte de masă.



Ştiri recomandate

12