Pistorius a început executarea pedepsei de cinci ani de închisoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pistorius a început executarea pedepsei de cinci ani de închisoare

Monden 22 Octombrie 2014 / 00:00 455 accesări

După opt luni de proces în care toți ochii au fost ațintiți pe Tribunalul din Pretoria, campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în dosarul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa, Reeva Steenkamp. Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat și la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru folosirea unei arme de foc în public. Imediat după încheierea citirii sentinţei, campionul sud-african a fost dus la închisoare.

Nimeni nu contestă sentința, nici Procuratura, nici Oscar Pistorius. ”A fost o perioadă teribilă pentru toţi cei implicaţi, pentru familia Steenkamp, pentru familia noastră, pentru Oscar. Cu toţii suntem epuizaţi psihic. Instanţa a dat această decizie, iar noi o vom respecta. Oscar va profita de această ocazie pentru a-şi plăti datoria faţă de societate. Sper că Oscar va începe propriul proces de vindecare, în drumul spre reabilitare. Noi, familia, suntem pregătiţi să-l susţinem pe perioada detenţiei”, a afirmat unchiul atletului, Arnold Pistorius. Procurorul sud-african care a instrumentat cazul nu s-a hotărât dacă va face apel la această sentinţă. ”Am fost dezamăgiţi de faptul că Oscar Pistorius a fost încadrat la ucidere din culpă. Nu ne-am decis dacă vom face apel. Avem 14 zile pentru a analiza legea şi vrem să ne asigurăm că faptele şi legea ne permit să facem apel”, a declarat Nathi Mncube, purtătorul de cuvânt al procurorului Gerrie Nel. La rândul său, familia victimei s-a declarat mulţumită de pedeapsa primită de Oscar Pistorius. ”Da, sunt foarte mulţumit de sentinţă”, a declarat jurnaliştilor Barry Steenkamp, tatăl victimei. Avocatul familiei Steenkamp a afirmat că sentinţa este corectă.

Pe de altă parte, unul dintre avocaţii lui Pistorius, Roxanne Adams, a afirmat că sportivul ar putea sta doar zece luni la închisoare, după care să fie pus sub arest la domiciliu. Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1819 secunde