PNL Constanța a decis convocarea CDJ cu propunerea de retragere a sprijinului politic pentru Mihai Lupu, actualul președinte al Consiliului Județean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

PNL Constanța a decis convocarea CDJ cu propunerea de retragere a sprijinului politic pentru Mihai Lupu, actualul președinte al Consiliului Județean

Politică 25 Iunie 2023 / 21:43 1637 accesări
Foto: facebook, Mihai Lupu

Foto: facebook, Mihai Lupu

Biroul Politic Județean al PNL Constanța s-a întrunit sâmbătă, pentru a discuta situația creată de comportamentul președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

S-a luat în discuție întreaga atitudine a dmnului Mihai Lupu în raport cu funcția pe care o ocupă, toate comportamentele acestuia în diferite situații de la preluarea mandatului până în prezent, inclusiv episodul în care acesta a amenințat un polițist local, dar și toate acuzațiile care i se aduc.

Decizia Biroului Politic Județean a fost de a înainta către CDJ propunerea de retragere a sprijinului politic.

„PNL este un partid care crede în dialog, toleranță și politică pentru oameni. Nu suntem, nu putem fi de acord cu comportamente care se abat de la aceste principii, mai ales când acestea vin din partea unor persoane care au fost desemnate în funcții de conducere. Ar trebui să fie primele care dau un exemplu pozitiv.”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Conducerea PNL își cere scuze pentru cei care s-au simțiți lezați de comportamentul lui Mihai Lupu. Reamintește totuși că Mihai Lupu, ca orice alt cetățean al România, beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Liderii PNL Constanța subliniază însă că retragerea sprijinul politic pentru președintele CJC nu va afecta implementarea proiectelor de dezvoltare a Județului Constanța.

„Timpul și cifrele au dovedit că avem cei mai performanți primari din județul Constanța. Am discutat cu aceștia, cu toți colegii din partid și vă pot asigura că actul administrativ al primarilor nu va avea de suferit.

Vom continua să schimbăm în bine fața localităților, să investim, să atragem fonduri europene, să dezvoltam acest judet.”, a mai spus Bogdan Huțucă.

Mihai Lupu a hotărât să îşi dea demisia din funcţia de vicepreşedinte al Biroului Politic Judeţean al PNL şi să se autosuspende din calitatea de membru al aceluiași partid. Acesta a explicat pe pagina sa personală de Facebook de ce a luat aceste decizii.

O decizie deloc ușoară, pe care m-am văzut obligat să o iau, având în vedere angajamentul meu ferm față de obiectivele și valorile partidului.

În lumina circumstanțelor actuale, care mă regăsesc implicat într-un dosar investigat de către DNA, cu suspiciuni de corupție, și având în vedere dorința mea de a nu afecta imaginea și activitatea partidului nostru, am considerat că este potrivit să mă retrag și să îmi depun demisia. În același timp, am solicitat suspendarea mea din calitate de membru al PNL, până la finalizarea cercetării, ca o măsură precaută, pentru a respecta procesul legal și a evita orice interferențe în desfășurarea justiției. Subliniez că sunt nevinovat și îmi doresc ca acest pas să demonstreze faptul că prioritățile mele sunt corectitudinea și integritatea.

În pofida acestor evenimente, vă asigur că activitatea mea la CJC rămâne focusată pe nevoile cetățenilor județului, primăriilor și tuturor celor pe care îi reprezint. Mizez, în continuare, pe încrederea și suportul colegilor mei, deoarece dezvoltarea județului Constanța și finalizarea cu succes a proiectelor pe care ni le-am asumat rămân prioritățile mele principale”, a spus Mihai Lupu.Ştiri recomandate

12