Pregătiri pentru Festivalul Internaţional de Film Anonimul din Delta Dunării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pregătiri pentru Festivalul Internaţional de Film Anonimul din Delta Dunării

Cultură 31 Iulie 2006 / 00:00 1123 accesări

Şase scenarişti au intrat în finala Concursului Naţional de Scenarii, lansat, anul acesta, de organizatorii Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul din Delta Dunării. La a treia ediţie a festivalului, care va avea loc între 14 şi 19 august, în localitatea Sfîntu Gheorghe, juriul va anunţa cei doi cîştigători ai concursului. La secţiunea lungmetraj, finalişti sînt Alex Molico - "Offside Story", Marius Tabacu - "Tîrgul" şi Augustin Cupsa - "Oh, Johnny, oh!", în timp ce la scurtmetraj, cîştigătorul va fi ales dintre concurenţii Florin Lăzărescu - "Poveste de Crăciun", Răzvan Cucui & Andrei Gruzsniczki - "Cronica unei morţi amînate" şi Adina Popescu & Iulian Manuel Ghervas - "Noutăţi despre Eduard".

Un număr de 33 de scenarii de lungmetraj şi 74 de scurtmetraj au fost înscrise la prima ediţie a concursului. Finaliştii au fost aleşi de un juriu prezidat de Alex Leo Şerban, selecţionerul festivalului, şi format din Miruna Berescu, directorul festivalului, şi Sorin Marin, preşedintele Fundaţiei Anonimul. Toţi finaliştii vor fi invitaţi la Sfîntu Gheorghe. Juriul va anunţa cîştigătorii fiecărei secţiuni la festivitatea de decernare a premiilor din 18 august. Premiul pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj este în valoare de 1.000 de dolari, iar pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj de 500 de dolari.

Înainte de festival, la Sfîntu Gheorghe va avea loc, între 5 şi 11 august, o retrospectivă a celor mai bune scurtmetraje aflate în concurs la ediţia anterioară. Apoi, între 14 şi 19 august, festivalul va propune publicului competiţii de lungmetraj, scurtmetraj ficţiune şi scurtmetraj animaţie, programul "Generaţia aşteptată…" – proiecţii de filme semnate de tineri regizori români, premiate la festivaluri internaţionale, întâlniri şi dezbateri pe marginea acestor filme cu producători, regizori, actori, public, moderate de Alex Leo Şerban -, programe paralele, muzică live, sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu invitaţi ai festivalului etc. Tînăra generaţie de regizori români afirmaţi la festivaluri internaţionale de film în ultimii ani va fi, anul acesta, invitatul de onoare al evenimentului. Între 6 şi 8 octombrie, bucureştenii care nu au putut ajunge în Deltă vor putea viziona cele mai bune filme din festival într-o proiecţie specială la Cinema Studio.

Taguri articol


12