Telegraf Online - tag: preparare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ştiri despre preparare

Papanași, rețetă tradițională cu smântână și dulceață... de casă, bineînțeles!
9 ianuarie 2019 Papanași, rețetă tradițională cu smântână și dulceață... de casă, bineînțeles!

Despre papanași, din dicționar: PAPANÁȘ, papanași, s. m. 1. Preparat culinar făcut din brânză de vacă, ouă și făină sau griș, fiert în apă sau prăjit în grăsime. 2. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, cu frunzele compuse din trei foliole și cu flori mici, alburii sau ...

Rețetă de vară - Roșii umplute cu cuș-cuș
24 iulie 2018 Rețetă de vară - Roșii umplute cu cuș-cuș

Această rețetă de roșii umplute poate fi o gustare sănătoasă sau un aperitiv ușor, de vară, numai bun pentru deschis apetitul! Se pregătește foarte uşor, iar rezultatul este delicios! Ingrediente: – Patru roșii mari. – O cană şi jumătate supă de legume fierbinte, proaspăt ...

Îngheţată de pepene galben, gustoasă şi sănătoasă, preparată acasă!
2 iulie 2018 Îngheţată de pepene galben, gustoasă şi sănătoasă, preparată acasă!

Îţi place mult îngheţata şi te-ai săturat să mănânci E-uri cu gust de fructe sau ciocolată din comerţ? Site-ul restaurantedelux.ro vine cu o propuenere pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă. Iată rețeta celei mai bune și sănătoase îngheţate de pepene galben. Se ...

Tort cu sirop de soc, pentru nunta regală a anului
19 mai 2018 Tort cu sirop de soc, pentru nunta regală a anului

Tortul creat pentru nunta prinţului Harry cu Meghan Markle este servit la prima recepţie oferită de regina Elisabeta a II-a, acesta fiind pregătit de designerul Claire Ptak, originară din California, care conduce o cofetărie din Londra, Violet Bakery. Prăjitura conţine sirop din flori de soc pregătit la ...

Cum pregăteşti masa de Craciun pe ultima sută de metri
24 decembrie 2017 Cum pregăteşti masa de Craciun pe ultima sută de metri

Masa de Crăciun e momentul în care ne adunăm în jurul mesei cu cei dragi alături, ne bucurăm de bucate alese şi de poveşti plăcute. Pentru unii dintre noi însă, timpul nu e atât de îngăduitor şi ritmul alert în care se scurge ajunge să ne fie insuficient pentru a pregăti ...

Sarmale de gâscă în foi de varză
24 decembrie 2017 Sarmale de gâscă în foi de varză

Ingrediente 300 g carne tocată de gâscă (se poate și cu carne de curcan sau rață) 200 g carne de porc 100 g orez 100g de ulei 2 cepe potrivite 50g bulion 300g roșii o varză murată piper cimbru foi de dafin (una, maximum două, pentru că în cantitate mai mare ...

Mâncăruri care pot fi considerate adevărate medicamente
16 decembrie 2017 Mâncăruri care pot fi considerate adevărate medicamente

Știați că există unele mâncăruri care pot fi considerate ca niște adevărate medicamente și care pot trata boli grave? Iată mai jos cum să prepari supa lui Hipocrate, ce poate fi folosită pentru tratarea cancerului și a bolilor de rinichi și ficat. Aveți nevoie de următoarele ...

Prăjitură care se prepară rapid
3 noiembrie 2017 Prăjitură care se prepară rapid

Când nu ai prea mult timp la dispoziție, dar ai vrea să mănânci ceva dulce, încearcă o prăjitură foarte ușor de preparat. Amesteci ingredientele, razi mărul și prăjitura e gata de copt “cat bați din palme”. INGREDIENTE PENTRU BLATURI 1 cană zahăr 1 cană ...

Cum arată clătita perfectă? Aflați de la chimiștii americani!
3 octombrie 2017 Cum arată clătita perfectă? Aflați de la chimiștii americani!

Chimiștii americani au dezvăluit secretul clătitelor perfecte. Ei au determinat ingredientele secrete care compun o reţetă perfectă: sucul de lămâie şi untul, potrivit Rador. Potrivit specialiștilor, cea mai mare greșeală posibilă în prepararea clătitelor este amestecarea îndelungată a ...

Cea mai simplă și rapidă rețetă de limonadă
28 iunie 2017 Cea mai simplă și rapidă rețetă de limonadă

Ce poate fi mai bun pentru a alunga arșița într-unadin zilele fierbinți de vară. Dar de multe ori, chiar dacă îți este poftă de o limonadă, poate că nu ai chef să-ți faci pentru că durează o veșnicie să storci lămâile. Din fericire, există o metodă mai simplă și extrem de ...

Secretul slăninii bune, dezvăluit la un festival gastronomic
17 februarie 2017 Secretul slăninii bune, dezvăluit la un festival gastronomic

Producători de carmangerie din mai multe județe din Transilvania expun, vineri, la Cluj-Napoca, slănină preparată sub diverse forme, în cadrul SlanăFest, festival gastronomic conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază al țăranilor din Transilvania. Președintele Breslei ...

Ce tradiții trebuie să respecți în ziua de Ignat
20 decembrie 2016 Ce tradiții trebuie să respecți în ziua de Ignat

Tradiționaliștii știu că nu trebuie să treacă niciun Crăciun fără să tai porcul. Iar cei care țin cu adevărat la obiceiuri nu taie porcul oricând, ci numai în ziua de Ignat, adică în 20 decembrie. Calendarul creștin-ortodox îl marchează în această zi pe Sf. Mucenic ...

Cum poți prepara iaurt de casă
17 iulie 2016 Cum poți prepara iaurt de casă

Un mic dejun sănătos și gustos trebuie neapărat să conțină și iaurt. Poți face chiar tu iaurt delicios acasă, mult mai sănătos decât cel cumpărat din magazin. Pentru aceasta, ai nevoie de doi litri de lapte de vacă de țară, proaspăt. Totodată, ai nevoie de 200 - 300 de grame de iaurt din ...

Cum preparăm salată Caprese în doar câteva minute
13 iulie 2016 Cum preparăm salată Caprese în doar câteva minute

Pentru că pe timp de caniculă medicii recomandă mâncărurile ușoare, ușor de digerat, vă propunem o rețetă de salată simplă de vară, preparată din felii de mozzarella, roșii și stropită cu ulei de măsline. Vorbim despre salata Caprese, în realizarea căreia aveți nevoie de roșii ...

Află cum să faci guacamole (pastă de avocado)!
17 februarie 2016 Află cum să faci guacamole (pastă de avocado)!

Dacă ai cumpărat avocado și nu știi ce poți prepara din el, ar fi bine să știi că una din cele mai simple și sănătoase rețete este cea de guacamole. Pentru această rețetă ai nevoie în primul rând de un fruct avocado moale și copt. El se taie în jumătate, iar cu o lingură se ia ...

Carnea albă și roșie preparată la grătar sporește riscul de cancer la rinichi
12 noiembrie 2015 Carnea albă și roșie preparată la grătar sporește riscul de cancer la rinichi

Temperaturile foarte ridicate atinse în timpul pregătirii cărnii albe și roșii la grătar favorizează emisia de substanțe cancerigene pentru om, provocând un risc crescut de cancer la rinichi, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Texas. Vestea neplăcută pentru ...

12
Pagina a fost generata in 0.1473 secunde