Rețetă de vară - Roșii umplute cu cuș-cuș

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rețetă de vară - Roșii umplute cu cuș-cuș

Culinar 24 Iulie 2018 / 15:59 5100 accesări

Această rețetă de roșii umplute poate fi o gustare sănătoasă sau un aperitiv ușor, de vară, numai bun pentru deschis apetitul! Se pregătește foarte uşor, iar rezultatul este delicios!

Ingrediente:

– Patru roșii mari.

– O cană şi jumătate supă de legume fierbinte, proaspăt preparată;

– O cană de cușcuș;

– Câteva frunze busuioc și mentă proaspete, tocate;

– Un ardei roșu, tăiat cubulețe;

– Două linguri de măsline negre fără sâmburi;

– Una, două linguri semințe de floarea-soarelui;

– Două, trei linguri ulei de floarea soarelui presat la rece;

– Un praf de piper negru;

– Un praf de sare;

Mod de preparare:

– Se iau roșiile, se crestează un căpăcel, se scobesc în interior și apoi se pun la scurs.

– Se pune cușcușul în supa de legume fierbinte și se lasă la înmuiat timp de 5-10 minute.

– După ce se răcește puțin, se amestecă cușcușul şi restul ingredientelor, se umple apoi fiecare roșie cu compoziția obținută.

– Se decorează cu verdeață și cu semințe de floarea-soarelui ușor rumenite.

– Se servesc ca aperitiv sau pe post de gustare Se pot coace câteva minute în cuptor, la temperatură ridicată pentru a se rumeni puțin pe exterior.

Sugestii:

Dacă veţi consuma acest preparat ca aperitiv, este suficientă o singură roșie umplută cu cușcuș pentru a deschide apetitul. Dacă doriţi să îl savuraţi pe post de gustare, vă puteţi servi cu două roşii umplute.

Ţineţi cușcușul la înmuiat într-un vas acoperit, pentru ca acesta să se păstreze cât mai pufos și suculent.

Puteţi înlocui cuşcuşul cu quinoa sau hrişcă, după gust.



12