Rețetă de vară - Roșii umplute cu cuș-cuș

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rețetă de vară - Roșii umplute cu cuș-cuș
Culinar 24 Iulie 2018 / 15:59 1473 accesări 0 comentarii

Această rețetă de roșii umplute poate fi o gustare sănătoasă sau un aperitiv ușor, de vară, numai bun pentru deschis apetitul! Se pregătește foarte uşor, iar rezultatul este delicios!

Ingrediente:

– Patru roșii mari.

– O cană şi jumătate supă de legume fierbinte, proaspăt preparată;

– O cană de cușcuș;

– Câteva frunze busuioc și mentă proaspete, tocate;

– Un ardei roșu, tăiat cubulețe;

– Două linguri de măsline negre fără sâmburi;

– Una, două linguri semințe de floarea-soarelui;

– Două, trei linguri ulei de floarea soarelui presat la rece;

– Un praf de piper negru;

– Un praf de sare;

Mod de preparare:

– Se iau roșiile, se crestează un căpăcel, se scobesc în interior și apoi se pun la scurs.

– Se pune cușcușul în supa de legume fierbinte și se lasă la înmuiat timp de 5-10 minute.

– După ce se răcește puțin, se amestecă cușcușul şi restul ingredientelor, se umple apoi fiecare roșie cu compoziția obținută.

– Se decorează cu verdeață și cu semințe de floarea-soarelui ușor rumenite.

– Se servesc ca aperitiv sau pe post de gustare Se pot coace câteva minute în cuptor, la temperatură ridicată pentru a se rumeni puțin pe exterior.

Sugestii:

Dacă veţi consuma acest preparat ca aperitiv, este suficientă o singură roșie umplută cu cușcuș pentru a deschide apetitul. Dacă doriţi să îl savuraţi pe post de gustare, vă puteţi servi cu două roşii umplute.

Ţineţi cușcușul la înmuiat într-un vas acoperit, pentru ca acesta să se păstreze cât mai pufos și suculent.

Puteţi înlocui cuşcuşul cu quinoa sau hrişcă, după gust.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1547 secunde