Preşedintele CJC, Mihai Lupu: Sunt nevinovat și voi demonstra asta!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Preşedintele CJC, Mihai Lupu: Sunt nevinovat și voi demonstra asta!

Politică 08 Iulie 2023 / 17:19 1638 accesări
Foto: facebook, Mihai Lupu

Foto: facebook, Mihai Lupu

Colegiul Director Județean (CDJ) al Partidului Național Liberal (PNL) Constanța a votat retragerea sprijinului politic acordat președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, în urma unei decizii luate de Biroul Politic Județean al PNL în ședința din 24 iunie.

Reprezentanții Partidului Național Liberal au explicat această decizie, luată prin vot, ca o urmare firească a unui set de incompatibilități între ceea ce reprezintă valorile și principiile liberale pe de o parte și un șir continuu de devieri de la acestea, din partea domnului Mihai Lupu.

"Șirul nesfârșit de controverse dar și o lipsă de colaborare și comunicare dintre Mihai Lupu și colegii noștri din partid a dus la votarea retragerii sprijinului politic”, a subliniat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

În urma acestei decizii, preşedintele CJC, Mihai Lupu a reacționat printr-un comunicat publicat pe pagina de facebook:

Am ales PNL încă de la începutul carierei mele. Valorile și conceptele ideologiei liberale m-au format în timp și m-au definit ca om. Nu agreez traseismul politic și nu am ales niciodată calea ușoară. În cei peste treizeci de ani, dedicați valorilor liberale, nu m-am gândit niciodată că locul meu în familia liberală, câștigat cu multă muncă și dăruire, ar putea fi desființat atât de ușor. Nu este doar un moment de tristețe sau de dezamăgire, ci și un moment de reflecție și de înțelepciune.

Regret profund că sprijinul politic pe care l-am avut în partid a fost retras, fără a se ține cont de prezumția de nevinovăție. Consider că acest lucru este o încălcare a principiilor democratice și a valorilor pe care eu și PNL le-am promovat în mod constant.

Am renunțat la funcții și m-am autosuspendat din calitatea de membru al PNL. Am făcut această alegere tocmai pentru a proteja imaginea partidului. Pare că nu a fost suficient.

Acest lucru mă îndreptățește să cred că decizia de a mi se retrage sprijinul politic are la bază considerente de altă natură și întreține interesele personale ale unora, inclusiv prin aplicarea unei duble măsuri. Observ că altor colegi li s-a aplicat un tratament diferit, ceea ce accentuează sentimentul de nedreptate și favoritism în această situație.

Doresc să mulțumesc tuturor celor care cred în mine, în corectitudinea mea și au ales să mă sprijine. Încrederea voastră mă motivează să merg mai departe și să lupt pentru dreptate și adevăr. Vă asigur că voi apăra în continuare valorile liberale. Cred în puterea noastră de a face politică în dialog permanent cu cetățenii și companiile din județul Constanța.

Sper ca această decizie nedreaptă să nu afecteze ceea ce am construit până acum.

Adevărul este unul singur. Sunt nevinovat și voi demonstra asta!, a transmis preşedintele CJC, Mihai Lupu.Ştiri recomandate

12