Președintele Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă (PNL) candidat pentru funcția de premier

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Președintele Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă (PNL) candidat pentru funcția de premier

Politică 22 Noiembrie 2021 / 16:35 1754 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Nicolae Ciucă a fost desemnat, la 22 noiembrie 2021, de preşedintele Klaus Iohannis,candidat la funcţia de prim-ministru.

În noul Executiv, PSD va avea nouă ministere (Finanțe, Apărare, Economie, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Muncă, Cultură, Tineret și Familie), PNL opt ministere (Justiția, Interne, Externe, Investiții și Proiecte Europene, Energie, Educație, Digitalizare, Turism), iar UDMR trei (Dezvoltarea, Mediul, Sportul).

Principalele declarații ale premierului desemnat Nicolae Ciucă:

  • În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să constituim o coaliție solidă în parlament, astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea țării. Practic, cetățenii așteaptă stabilitate și soluții pentru a rezolva problemele create de pandemie și criza energetică.
  • De asemenea, să avem un program pentru a pune în aplicare deciziile legate de PNRR. Este cât se poate de evident când, pentru prima dată, în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru derularea unor investiții solide și de măsuri sociale astfel încât să fie acoperite problemele create de situația de criză.
  • Sperăm ca începând de joi să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale.

Cred că e bine că am ajuns în faza asta când se conturează formarea unui guvern”, a declarat şeful statului, la primirea delegației formate din reprezentanți ai PNL, PSD, UDMR şi ai minorităților.

USR nu a onorat invitația președintelui, Dacian Cioloș spunând că “partidul nu vrea să gireze acest simulacru de consultări”.

Nicolae Ciucă a fost desemnat, la 21 octombrie 2021, de preşedintele Klaus Iohannis, candidat pentru funcţia de prim-ministru. La 30 octombrie 2021, premierul desemnat a anunţat că a depus la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri pentru Cabinetul său. În data de 1 noiembrie 2021 şi-a depus mandatul încredinţat pentru a cere votul de încredere al Parlamentului României asupra listei şi programului Guvernului.12
Pagina a fost generata in 0.1369 secunde