Preşedintele Klaus Iohannis - vizită de lucru în Republica Elenă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Preşedintele Klaus Iohannis - vizită de lucru în Republica Elenă

Politică 02 Decembrie 2022 / 08:57 1202 accesări
presidency.ro

presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, vineri şi sâmbătă, o vizită de lucru în Republica Elenă, la Atena, ocazie cu care va avea întrevederi cu omologul grec, Katerina Sakellaropoulou, şi cu prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita la Atena are loc în contextul unui dialog susţinut la nivel înalt şi al unei coordonări strânse între România şi Grecia pe temele de actualitate.

"Întrevederile preşedintelui României cu preşedintele şi premierul eleni au ca obiectiv abordarea potenţialului de dezvoltare a relaţiilor dintre cele două ţări, în domeniul economic şi investiţional, dar şi în alte sectoare precum cel cultural, educaţie, protecţie civilă şi turism. Un accent deosebit va fi pus pe proiectele de infrastructură şi interconectare, inclusiv din domeniul energetic, menite să reducă dependenţa de gazul rusesc şi să sporească securitatea energetică a celor două ţări", arată sursa citată.

Vor fi abordate şi situaţia de securitate generată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, consecinţele acestui război în multiple planuri, sprijinul pentru Republica Moldova, extrem de vulnerabilă în actualul context,susţinerea procesului de extindere a Uniunii Europene..Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1313 secunde