Primul serviciu de car sharing 100% electric, lansat de Primăria Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primul serviciu de car sharing 100% electric, lansat de Primăria Constanţa

Toți constănțenii care dețin vehicule electrice și hibrid beneficiază de parcare gratuită
Administrație, Lifestyle 16 Septembrie 2019 / 16:27 3408 accesări

Vești bune pentru posesorii de mașini electrice și hibrid, la debutul Săptămânii Mobilității Europene. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat luni că toți constănțenii care dețin vehicule electrice și hibrid beneficiază de parcare gratuită. Anunțul a fost făcut cu prilejul lansării oficiale, de către Primăria Constanța și Banca Comercială Română, a primului serviciu de car sharing 100% electric din municipiu.

Lansarea a avut loc pe bulevardul Regina Elisabeta, în fața Farului Genovez, în prezența primarului Decebal Făgădău, a directorului de marketing și comunicare BCR, Ionuț Stanimir și, din partea BCR, a lui Radu Papuc, managing partner BCR eGo. BCR eGo, acest nou model de furnizare servicii de mobilitate din România, este oferit de o bancă și utilizează exclusiv vehicule electrice premium - BMW i3.

“Puteți folosi cu încredere aceste mașini electrice pe care le puteți lăsa în orice parcare, fără a plăti. Nu aveți niciun cost suplimentar în afară de costurile deplasării cu mașina electrică”, a declarat primarul Constanței. „Începem un program ambițios - Constanța este pe harta orașelor de car sharing. Aceasta ne obligă să accelerăm programul de stații electrice, pentru care avem deja un proiect de 18 stații, iar acest număr se va adăuga la stațiile electrice deja existente. Îi încurajez pe constănțeni să utilizeze aceste mașini, să meargă cu bicicleta, să meargă pe jos și cu mijloacele de transport în comun, pentru că avem deja un alt nivel de servicii la compania noastră de transport”, a mai spus Decebal Făgădău. Toți cei care vor să închirieze aceste mașini electrice în sistem car sharing își pot descărca aplicația BCR eGO, disponibilă în sistem Android și IOS.

Conform H.C.L nr. 227/2019 pentru completarea H.C.L nr. 221/2017 privind aprobarea unor tarife pentru plata unor servicii de utilități publice, Consiliul local al municipiului Constanța a stabilit faptul că „Persoanele fizice sau juridice din municipiul Constanța, utilizatori de autovehicule hibrid sau electrice, beneficiază de gratuitate pentru folosirea locurilor de parcare din parcările publice cu plata cu tarif orar, de pe teritoriul municipiului Constanța. Identificarea acestor autovehicule se va face printr-o vinietă emisă de Primăria Municipiului Constanța.“ Cei interesați pot depune la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10, o cerere la care vor atașa în copie următoarele documente: Carte de identitate sau certificat de înregistrare fiscal; Declarație GDPR - se găsește pe site-ul Primăriei Constanța; Certificat de înmatriculare a autovehiculului; Documente care fac dovada dreptului de utilizare a autovehiculului. Aceste documente pot fi transmise și pe adresa de e-mail: parcari@primaria-constanta.roŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1771 secunde