Probleme şi vicii de procedură în Dosarul “Mircea Băsescu”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cel mai mare scandal de corupţie din România postrevoluţionară Probleme şi vicii de procedură în Dosarul “Mircea Băsescu”
Eveniment 23 Iunie 2014 / 00:00 2667 accesări 20 comentarii

În cel mai mare scandal de corupţie din România postrevoluţionară, în care sunt implicate numele preşedintelui Traian Băsescu, al procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, dar şi al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătoarea Livia Stanciu, nu se spune adevărul. Oricât de gravă ar părea această afirmaţie, ea este susţinută de atitudinile, declaraţiile, deciziile şi minciunile celor implicaţi, a căror istorie comună începe cu mult înainte de episodul ce cutremură prezentul României. Dosarul „Mircea Băsescu” trage mai multe semnale de alarmă în ce priveşte corectitudinea şi verticalitatea actului de justiţie în România şi, de asemenea, pune sub semnul întrebării autonomia magistraţilor, acea cupolă invizibilă ce ar trebui, în teorie, să-i separe de politic, dar şi de economic. De asemenea, ridică la orizont o întrebare esenţială: cum este posibil ca şefa DNA, o instituţie creată exclusiv pentru a lupta împotriva corupţiei, să garanteze calitatea muncii subordonaţilor ei, în condiţiile în care aceştia îşi văd superiorul așezat, la o masă subterană de negocieri, cu membrii unui clan de interlopi care susțin că i-au dat o mită de 200.000 de euro... Vorbim despre Laura Codruţa Kovesi, acelaşi personaj despre care există bănuieli că ar fi ordonat pensionarea fulgerătoare a procurorului Eugen Iacobescu, cel care a instrumentat iniţial dosarul lui Bercea Mondial şi a avut proasta inspiraţie de a spune că în controversata speţă apare şi numele fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu. Acest episod avea loc în 2011, când la conducerea Parchetului General se afla doamna Codruţa Kovesi. Aceasta a muşamalizat dosarul, l-a îndepărtat pe procuror şi a închis gura presei, care a primit, atunci, informaţii contradictorii. Mai mult, s-ar părea că procurorul Iacobescu a fost ameninţat şi silit să declare public că nu este adevărat că numele lui Mircea Băsescu apare în dosar. Ce s-a întâmplat cu înregistrările autorizate şi dovezile obţinute de respectivul procuror în acest dosar şi care îl privesc în mod direct pe Mircea Băsescu? Nu se ştie. Aşa s-a închis prima gură prin care s-ar fi putut scurge informaţiile atât de periculoase la adresa familiei prezidenţiale. Întrebările, însă, rămân:

1. Din ce motiv Dosarul „Băsescu-Bercea” nu a fost instrumentat din 2011 și până acum? Deşi se cunoşteau faptele, fiind anchetate de un procuror al Parchetului General, dosarul a fost muşamalizat şi ţinut în sertar de conducerea Parchetului General din acea vreme, respectiv de Laura Codruţa Kovesi.

2. Care sunt motivele pentru care procurorul care a instrumentat cazul în 2011 a fost eliminat din magistratură, după ce a fost preluat dosarul de către alt Parchet?

3. Ce s-a întâmplat cu înregistrările autorizate şi dovezile obţinute de respectivul procuror în acest dosar şi care îl privesc în mod direct pe Mircea Băsescu?

Şi neregulile ce o au la origine pe controversata şefă a DNA continuă. Când Mircea Băsescu a fost citat la audieri şi s-a pus în aplicare mandatul de reţinere emis de DNA, el a avut parte de un tratament preferenţial, spre deosebire de toţi ceilalţi - politicieni sau oameni de afaceri -, actori principali fără voia lor în circuri televizate de răsunet ale casei de producție DNA.

4. De ce la citarea la audieri şi la punerea în aplicare a mandatului de reţinere emis de DNA nu s-a respectat procedura-standard aplicată în ultimii 10 ani tuturor persoanelor - politicieni sau oameni de afaceri - intrate în vizorul DNA?

Mircea Băsescu a fost lăsat să se prezinte la sediul DNA, după audieri a fost scos pe uşa din spate, într-o maşină fără însemne, domiciliul său nu a fost răscolit de mascaţi înarmaţi până în dinţi, copiii lui nu au fost terorizaţi cu percheziţii la piele (vezi cazul Nicușor Constantinescu, atunci când băiatul de 9 ani al acestuia a fost pur și simplu dezbrăcat; până şi ghiozdanul de şcoală i-a fost percheziţionat), iar angajaţii săi nu au fost speriaţi şi ameninţaţi cu închisoarea. În acest context, apare, firesc, întrebarea:

5. Din ce motiv procurorii nu au dispus efectuarea de percheziţii imobiliare pentru identificarea şi recuperarea oricăror sume de bani ce ar putea proveni din infracţiunea de corupţie de care este acuzat Mircea Băsescu? Din acţiunile de justiţie televizată pe care DNA le-a practicat în ultimii 10 ani, a reieşit concluzia că DNA a realizat de fiecare dată acest tip de percheziţie domiciliară ca fiind o necesitate absolută în procesul de derulare a anchetei. Mai mult decât atât, în cele mai multe cazuri, DNA a solicitat şi a obţinut mandate de percheziţie şi pentru rudele, apropiaţii sau prietenii celor vizaţi de anchetă. În cazul de faţă, nu s-a realizat nicio percheziţie din care să se obţină probe, bani, înscrisuri, suporturi de stocare a datelor, unități centrale, imprimante etc.

Și oricât am dori să credem în imparţialitatea Justiţiei, aşa cum este ea condusă astăzi, în România, realitatea nu ne dă voie să o facem. Reamintim că, deşi dovezile şi înregistrările au ajuns la DNA Constanţa încă de vinerea trecută (13 iunie 2014 - n.r.), ancheta a fost pornită abia la finalul săptămânii trecute, după ce, miercuri seară, postul Antena 3 a început să prezinte înregistrările puse la dispoziţie de Florin Anghel, prin avocatul său. La presiunile opiniei publice şi ale presei, DNA a demarat instrumentarea dosarului, însă şi aici există multe nelămuriri. Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial (Sandu Anghel - n.r.), a declarat că a depus trei sesizări, însoţite de dovezi audio-video, dar că la DNA au ajuns doar două...

6. De ce nu s-a dat curs anchetei imediat după ce DNA a intrat în posesia filmărilor, înregistrărilor și altor dovezi depuse vineri la DNA Constanţa? Numai după ce probele audio-video au fost difuzate în presă, la presiunea opiniei publice, DNA a demarat instrumentarea dosarului.

7. Din ce motiv, imediat după depunerea dovezilor compromiţătoare la adresa lui Mircea Băsescu, dosarul a fost transferat la DNA Bucureşti? Serviciul Teritorial Constanţa nu era capabil să instrumenteze un caz de corupţie privitor la fratele preşedintelui? În acelaşi timp, Serviciul Teritorial Constanţa instrumentează cazuri mult mai complexe, cu primari, preşedinte de Consiliu Judeţean etc.

Mai mult, imediat după depunerea dovezilor compromiţătoare la adresa lui Mircea Băsescu, dosarul a fost transferat de la Constanţa la DNA Bucureşti, ca şi când - şi nu spunem asta dintr-un patriotism local prost înţeles - Serviciul Teritorial Constanţa nu era capabil să instrumenteze un caz de corupţie privitor la fratele preşedintelui? De ce a fost mutat dosarul lui Mircea Băsescu la Bucureşti, fără niciun fel de explicaţie oficială, în contextul în care Serviciul Teritorial Constanţa instrumentează cazuri mult mai complexe, cu primari, preşedinte de Consiliu Judeţean etc.? Poate pentru că trebuia să ajungă la procurorul Marius Iacob, nimeni altul decât adjunctul şefei DNA? La presiunea jurnaliştilor de la luju.ro, DNA a transmis, verbal (şi nu printr-un comunicat oficial, aşa cum o cer uzanţele), că numirea lui Marius Iacob este doar un zvon şi că altcineva se va ocupa de dosar, dar reprezentanții instituției patronate de Kovesi nu au vrut să dezvăluie numele acestui procuror de la Secţia I din DNA, asupra căruia va cădea responsabilitatea uriaşă de a hotărî destinul fratelui preşedintelui. Potrivit luju.ro, din 18 iunie 2014, totuşi, Marius Iacob se va ocupa de caz, “un procuror renumit pentru NUP-urile pe care le dădea în dosare cu răsunet, în vremea în care conducea Secţia de urmărire penală şi criminalistică din PICCJ, în unele cazuri fără a avea, fizic, dosarul. Potrivit informaţiilor noastre, este vorba despre nimeni altul decât procurorul-şef adjunct al DNA, Marius Iacob, care de câteva ore a pus mâna nu doar pe denunţurile membrilor clanului Bercea, dar şi pe înregistrările audio-video în care ar apărea fratele lui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, negociind uriaşe sume de bani. (…) În acest context, ţinând cont că Marius Iacob este procuror-şef adjunct al DNA, se ridică întrebarea: de ce dosarul nu a fost dat pe mâna unui procuror de execuţie, preferându-se să fie acordat unui şef care nu se ocupă de instrumentarea dosarelor în faza lor de anchetă?”. Ţinând cont de toate aceste informaţii, se ridică întrebarea firească:

8. De ce dosarul nu se declină de la DNA la Parchetul General, ținând cont de faptul că s-au ridicat suspiciuni în ceea ce privește corectitudinea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, şi a adjunctului acesteia, Marius Iacob?

O altă întrebare, la fel de firească, ce se impune în acest moment este următoarea:

9. De ce Consiliul Superior al Magistraturii, în loc să solicite o anchetă pentru stabilirea adevărului în cazul suspiciunilor ivite la adresa procurorului-șef al DNA și a președintelui ICCJ, a sesizat Inspecția Judiciară doar pentru efectuarea de „verificări privind apărarea independenței Justiției, în raport cu declarațiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media, referitoare la doamna Laura Codruța Kovesi și la doamna judecător Livia Doina Stanciu“, antepronunțându-se, în acest mod, asupra nevinovăției procurorului-șef al DNA, respectiv a președintelui ICCJ?

CSM nu a enunţat, nici măcar la nivel de intenţie, vreo posibilă anchetă în acest caz. Poate şi pentru că Bercea Mondial este de etnie rromă, nu are şcoală şi se află în închisoare?

10. În ce scopuri se încearcă o totală decredibilizare a acuzelor aduse de Sandu Anghel? Doar în baza faptului că acesta este de etnie rromă, nu are studii superioare și se află în detenție, în condițiile în care chiar legislația din domeniul penal încurajează deținuții să colaboreze cu organele judiciare, sub prevederea că ei pot beneficia, în cazul acesta, chiar de reduceri ale pedepselor?

La toate aceste întrebări ar fi trebuit deja să avem răspunsurile! Sperăm ca ancheta să-şi urmeze cursul firesc, iar cei implicaţi să aibă parte de o judecată corectă şi cinstită, căci justiţia este aceeaşi pentru toată lumea și nu ar trebui să se lase influențată de culoarea pielii sau de gradul de rudenie al inculpaţilor...

Loading...

20 comentarii

... 06:30:42 / 23 Iunie 2014
mda...

Ce ne mai place shaworma...cu de toate!

... 07:01:56 / 23 Iunie 2014
mda...

Ce este drept, miza era foarte mare - BERCEA MONDIAL fratilor! Va dati seama?!?! De-asta Base a sacrificat procuror-sef Directia Nationala Anticoruptie si presedintele Inalta Curte de Casatie si Justitie...Daca nu ii iese, apeleaza la Obama si Putin...Atat de naiv sa fie... sau cred ca pentru bani...DA! Avea nevoie de bani...Ce naiv(i)!!!

NELU 07:53:22 / 23 Iunie 2014
CE ESTE IMPORTANT

Ce este important este faptul ca TOTI puscariabilii sa fie anchetati indiferent de culoarea politica, de functie ! si aici intra Mazare, Constantinescu, Mircea Basescu etc. Imi pute articolul vostru ! fiecare sa-si scoata gunoaiele. Faptul ca D.N.A. a inceput cercetarile si arestarile ESTE UN LUCRU FOARTE BUN. O intrebare am: cand erau ai vostrii erau procurori "basisti" ACUM nu mai sunteti pe acelasi referen ? Sau mai pe sleau rade ciob de oala sparta, uite unde s-a gasit LUPUL MORALIST in alti puscariabili care au dosare cu termene si cu puscaria in coasta.

NELU 09:15:20 / 23 Iunie 2014
ANCHETA LUI TURCESCU ESTE MULT MAI OBIECTIVA

Mircea Basescu luase bani cu camata de la Bercea Mondial, afacerea fiind mijlocita de un “colaboratorul” de-al lui, Marian Capatina. Cind Bercea a ajuns dupa gratii, familia lui a venit la Mircea Basescu acasa rugindu-l sa-i ajute. Au insistat spunind ca daca Mircea Basescu ii ajuta, ei sint dispusi sa uite de o parte sau de tot imprumutul acordat fratelui Presedintelui si lui Marian Capatina. Mai ales ca tiganii ii spun ca Marian Capatina a promis sa traga sforile pe la Bucuresti pentru a cumpara o decizie favorabila in justitie. Lui Mircea Basescu ii place ideea si merge la cacealma, gindindu-se ca daca Bercea scapa de inchisoare sau primeste doar o pedeapsa mica printr-un noroc sau prin manevrele facute de Capatina, va impusca francul. Altfel spus, n-o sa mai fie nevoit sa restituie imprumutul luat de la Bercea si nici nu se va putea spune vreodata ca a luat vreo spaga pentru a influenta decizia unei instante. Ca sa nu se prinda ai lui Bercea de plan, le alimenteaza sperantele spunindu-le ca va pune o vorba buna si pe linga fratele lui, presedintele Traian Basescu Intre timp S-au intimplat insa doua lucruri: 1.- fiul lui Bercea a filmat toate discutiile cu Mircea Basescu si 2.- Bercea a primit pedeapsa maxima, adica vreo noua ani de inchisoare. Nervosi, tiganii au venit la Mircea Basescu sa-I ceara socoteala si, desigur, banii. Termenul de rambursare nu fusese stabilit, motiv pentru care familia lui Bercea ii cere imediat, in vreme ce Mircea Basescu le spune ca nu are de unde sa-i dea pe loc inapoi. Acelasi lucru si acelasi gen de discutii se intimpla si intre familia lui Bercea si Marian Capatina. Cind vad ca nu e chip sa-l scoata pe Bercea din inchisoare si inteleg ca nici Mircea Basescu si nici Marian Capatina nu au avut puterea sa traga sforile in Justitie, rudele lui Bercea incep sa-l santajeze pe Mircea Basescu amenintindu-l ca difuzeaza deja celebrele inregistrari. E momentul in care Mircea Basescu isi da seama de rahatul in care s-a bagat si decide sa vorbeasca cu Traian Basescu. Intelegind gravitatea spetei, Presedintele ii spune sa faca plingere la autoritati, lucru care se si intimpla", scrie Robert Turcescu. "Din acest punct, faptele sint cunoscute. Procurorii sustin ca Mircea Basescu a luat bani de la familia lui Bercea printr-un intermediar, adica prin Marian Capatina. Citi bani, nu e clar. De ce, inca nu se stie. Cind, nici asta nu e limpede", continuă jurnalistul B1. Concluzia lui Turcescu "Bercea urla din duba ca banii au ajuns si la Kovesi, prin sofer. Si la Blaga. Pute a manipulare deja. Vazindu-se in pirnaie, Bercea e dispus sa declare si sa strige orice il invata Abraham. Iar Voiculescu si Abraham vor sa ajunga la Basescu si la Kovesi. De aia au reluat un scenariu mai vechi, de acum citiva ani, cind au incercat sa demonstreze ca Basescu o manevreaza cum vrea el pe Kovesi printr-un ofiter SPP detasat din serviciul de garda al Presedintelui in serviciul de garda de corp si sofer al Laurei Codruta Kovesi. Acest ofiter- sustineau acum citiva ani, in cor, Antena 3 si ZiuaNews- a devenit la un moment dat amantul lui Kovesi si iata puterea lui Basescu! O aiureala care si daca ar fi fost adevarata nu explica in ce fel putea Basescu s-o manevreze pe Kovesi prin fostul ofiter SPP. Tot la acea vreme, Antena 3 spunea ca pe Kovesi a adus-o in fruntea PG relatia excelenta dintre taica-su, fost procuror, si Vasile Blaga. Chestiune destuil de greu de demonstrat, de asemenea. Motiv pentru care, alegatiile de la acea vreme lansate de trustul lui Felix n-au avut succesul scontat. Azi insa, contextul este schimbat. Felix si Abraham sint convinsi si simt ca electoratul e dispus sa creada mult mai usor toate scenariile posibile. E motivul pentru care Abraham i-a spus lui Bercea sa strige vorbe despre Kovesi, sofer si Blaga. Prin Gidea, securistul Felix a repus si va mai repune pe tapet toate aceste presupuse legaturi. De data asta insa, ar putea gasi mult mai multi insi dispusi sa le creada, fie si in absenta unor dovezi.

cristi 09:24:07 / 23 Iunie 2014
?

sunt simpatizant a lui base.... dar acum,in situatia asta nu e decat o singura cale de urmat - mircea basescu condamnat la inchisoare cu executare,iar base sa-si dea demisia pana vineri !

Lasa-ne 09:26:08 / 23 Iunie 2014
Nelule, Nelule,

Ce vorbesti tu, domnule de deasupra? N-ai decat sa crezi dumneata manglele servite de "colonelul" Turcescu. Nici macar nu sunt cat de cat plauzibile teoriile emise de telectualul de labe1.

sabrina 09:34:13 / 23 Iunie 2014
pt. nelu nr.5

esti un BASIST dus cu capu.vai mama ta care mai bine te facea un bontoi langa un gard si-l manca un caine.

NELU 10:23:30 / 23 Iunie 2014
Pentru nr. 6 si 7 Fiti mai rezervati, in spate este o opera de arta

La emisiunea lui Bogdan Rares, un fost magistrat, om de inalta tinuta morala, cunoscator al sistemului judiciar, dar si a mediului tiganesc a facut o radiografie a scandalului de presa legat de MB. S-au desprins urmatoarele. 1. MB a cazut in plasa DGIPI care a organizat si orchestrat inregistrarile. 2. Inca de la incarcerarea lui Bercea Mondialul DGIPI a pus ochii pe el pentru al folosi in relatia cu Mircea Basescu linia Traian B, LCKovesi si LStanciu. 3. Tiganii nu dau niciodata banii inainte, intrebarea este de unde proveneau banii, intrebare la care parchetul trebuie sa capete raspuns. 4. SRI a ramas dator, nu si-au indeplinit misiunea de al feri pe MB de caracatita clanului BM, BM trebuia monitorizat, toate telefoanele din penitenciar sunt ascultate. 5. Este o lupta pe viata si pe moarte intre servicii, intre DGIPI si SRI. 6. Nu intamplator plagiatorul a luat in subordine DGIPI, acesta constituind si adevaratl motiv pentru care s-a rupt USL. (1) raspunsuri2 0 Raspunde Raporteaza Antici la 23 iunie, 10:01 a spus: 7. DGIPI are o retea extraordinara de informatori mai ales in penitenciare, iar mediul tiganesc, este un burete care musteste de informatii. 8. SRI nu are informatii din penitenciare, si din mediul tiganesc unde stapan este DGIPI.9. MB este o victima colaterala a DGIPI, din cauza lacomiei lui, SI PENTRU ASTA O SA SI RASPUNDA scopul urmarit de DGIPI fiind altul. 10. Dotarea tehnica, logistica, si instruirea tiganilor a fost asigurata de DGIPI. 11. Tiganii au fost instruiti si ce sa vorbeasca cu MB pentru al duce unde voiau. 12. La un moment dat cele 2 servicii s-au interferat, SRI avea montata aparatura in interior pentru a face flagrantul tiganilor, DGIPI stia de aceasta, SRI nu stia ca DGIPI vor sa-l foloseasca pe MB pentru a lovi in TB si justitia "basista" 13. Intrebarea este ce promisiuni a capatat BM pentru a actiona si al folosi pe nas, atrage si mitui in lupta pentru compromiterea lui TB si a justitiei "basiste"14. Tiganul are alte judecati de valoare, daca nu i se satisface promisiunea intoarce armele. (1) raspunsuri2 0 Raspunde Raporteaza Antici la 23 iunie, 10:02 a spus: 15. Are incredere in procurori, dosarul este foarte complex, este convins ca se vor aloca toate resursele pentru descalcirea lui. 16. Vor fi rasturnari de situatii. 17. Va curge sange, la figurat in lupta pentru putere, plagiatorul este scolit la scoala lui Bombo, si de aceea ca si bombo, vrea sa controleze tot, inclusiv justitia, serviciile, presa. 18. BM a cerut audienta la plagiator, probabil sa-l mituiasca si pe el. 19. BM si-a deschis o firma de audio-video, care de fapt este paravan pentru DGIPI. 20. Av Abaramu este un mare cunoscator al mediului tiganesc si nu intamplator a devenit av. clanului BM, de fapt nu BM l-a angajat. 21. DGIPI s-a folosit de manere, ca si guvernul, adica oameni usor de condus, nu pun intrebari, executa intocmai ce li se spune. In rest trageti voi concluziile: pana unde poate merge plagiatorul pentru a pune stapanire pe o tara? E rusinos sa folosesti serviciile pentru a compromite un presedinte, sa provoci o criza politica, sa distrugi o tara.

O PERSOANA PLECATA IN STRAINATATE. 11:10:43 / 23 Iunie 2014
CALCA PE TOTI IN PICIOARE SA AJUNGA PRESEDINTE , MAI RAU SETE DE CEI CE NU GANDESC SI-L VOTAZA , PENTR-CA ARE DE SUFERIT O TARA INTREGA , ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU , SA NE DEA JUDECATA SI INTELEPCIUNE .

EU PUN INTREBAREA FOARTE SIMPLA SI CARE TOATA LUMEA CU CAPUL PE UMERI AR TREBUI SA-SI PUNA ACEASTA INTREBARE , DE UNDE AU ACESTI TIGANI , ATATIA BANI , ESTE O SUMA ENORMA DE 600.000 DE MII DE EURO , DECI NU SANT BANI ROMANESTI , SANT BANI EURO FOARTE MULTI BANI , ENORM DE MULTI , PENTRU NISTE , ANALFABETI SI INCULTI , CARE AU ACESTE SUME DE BANI IMENSE , DECI MAI PUN ODATA INTREBAREA , CARE FIECARE DINTRE NOI AR TREBUI SA SI-O PUNA , DE UNDE AU TIGANII ASTIA ANALFABETI ATATIA BANI ? OARE NU TOCMAI DE LA PARTIDUL PESEDIST , CU PONTA IN FRUNTE , CARE ISI NETEZESTE CALEA SI DA LA OPARTE PE TOTI DIN JURUL LUI , CA SA AJUNGA PRESEDINTELE ROMANIEI ? DECI IA JUCAT O FENTA MARE LUI BASESCU , CU ACESTI TIGANI ,PRIN FRATELE LUI BASESCU , NU SPUN CA MIRCEA BASESCU NU A LUAT BANII , DAR NU AR FI AVUT DE LA CINE SA-I IA , DACA ACESTI TIGANI NU IAR FI AVUT SI IAR FI DAT LUI MIRCEA BASESCU , DECI SPUN SI MA REPET, DE UNDE AU AVUT ACESTI TIGANI ATATA SUMA URIASA DE EURO ? SI SA PUNCTAM , DIN TRFIC DE CARNE VIE PRIN TARI STRAINE , NU SE POATE SA FACI ATATA SUMA DE BANI ,PENTR-CA IN ACELE TARI UNDE TRAIESTI CHELTUIETI PE LOCUINA , MANCARE IMBRACAMINT , DECI NU POTI SA STRANGI ATATA SUMA MARE DE BANI , DACA S-AR FI OCUPAT CU DROGURI TIGANII , ERAU PRINSI DE MULT IN TARILE STRAINE SI INFUNDAU PUSCARIILE PE ACOLO , DECI DE UNDE AU TIGANII ACESTE SUME URIASE DE BANI EURO , IN PLUS A FOST INREGISTRAT , DE ACESTI TIGANI , CU CE FEL DE APARATURA A FOST INREGISTRAT ? CA TIGANII LA CAT SANT DE ANALFABETI , NU STIU SA-SI ALEAGA APARATURA SOFISTICATA PENTRU INREGISTRAT SI CINE IA INVATAT, SAU MAI BINE ZIS , CINE IA GHIDAT SI PUS IN MAINI ACESTE APARATE SOFISTICATE DE INREGISTRAT ?A FOST UN LUCRU BUN CA A FOST INREGISTRAT MIRCEA BASESCU CAND I SA DAT BANII ,DAR INTREBAREA ESTE , CINE A URMARIT ACEST FLAGRANT SI CU CE SCOP , SA ZICEM CA ORICE OM CARE AR VEDEA ATATA SUMA DE BANI CA I SE OFERA , DAR NU DEGEABA CU CONDITIA DE AL ELIBERA PE TATA LUI SANDU ANGHEL SI LA RANDUL LUI MIRCEA BASESCU TREBUIA SA INTERVINA LA SEFA PARCHETULUI GENERAL , LAURA CODRUTA KOVESI SI A JUDECATORULUI ICCJ LIVIA DOINA STANCIU , DAR TOATE ACESTE INTERVENTII SA SE FI FACUT PRIN PRESEDINTELE ROMANIEI TRAIAN BASESCU , PAI DACA ERA ASA CUM SPUNE TIGANUL , DE ATATIA ANI DE ZILE , L-AR FI SCOS DIN PUSCARIE DE MULT PE TIGAN , MAI ALES CA TIGANUL PRETINDE , CA LAURA CODRUTA KOVESI AR FI LUAT 200.000 DE EURO SI LIVIA DOINA STANCIU LA FEL TOT 200.000 DE EURO , DECI ESTE CUSUTA RAU DE TOT MAI PESEDISTILOR , VRETI CU ORCEPRET , MAI ALES PONTA SA FIE PRESEDINTE DE TARE , UN HOT UN PLAGIATOR , SE VEDE DIN CE MANEVRE FACE ACUM , FEREASCA DUMNEZEU SA AJUNGA TIGANUL PONTA PRESEDINTELE ROMANIEI , TIGANUL CAND SA VAZUT IMPARAT PRIMA DATA PE TASU LA SPANZURAT , ASA CA NU VOTEZ TIGANII , SUB NICI O FORMA, SA AUZIM DE BINE .

Dana 12:22:17 / 23 Iunie 2014
SCENARIU-GADEA,REGIA-VOICULESCU

Banii dati ca mita de catre tigani, provin de la Voiculescu ! Tiganii au renuntat ciudat de brusc la avocatii lor si l-au angajat pe Abraham omul de casa al lui Voiculescu ! Toate acestea au avut ca baza perfecta prostia si lacomia boului de Mircea Basescu !

Raspunsul este cumva din trafic de carne vie, facut cu colaborarea celor care ar trebui sa impiedice acest lucru ?????!!!! 12:57:22 / 23 Iunie 2014
Asteptam raspunsuri si lamuriri imediate - de unde au analfabetii asa banet

Serviciile ar trebui sa ne informeze de unde au tiganii analfabeti atata banet. Parca exista si o agentie de urmarire a spalarii banilor.

jos basistii 13:40:47 / 23 Iunie 2014
nelu si dana

numai intoxicati: "cretinul fam,iliei" a gresit si acum plateste familia...dixit!

Alessia 13:54:43 / 23 Iunie 2014
Pt. "jos basistii" nr.12

Draga pupincurist antenist, Dana are perfecta dreptate in tot ce zice bou-i bou si lacom acest M/Basescu nimeni nu contesta !!! Insa BANII drag labar antenist vin de la nen-tau Voiculescu aici nu exista indoiala asa cum nu exista indoiala ca nemernicul batran de limbist Abraham a facut toate jocurile Tu nu ai cum sa intelegi, lucrurile astea sunt pentru oameni inteligenti iar tu nu poti fi suspectat de inteligenta antenist-onanist

Alessia 13:54:43 / 23 Iunie 2014
Pt. "jos basistii" nr.12

Draga pupincurist antenist, Dana are perfecta dreptate in tot ce zice bou-i bou si lacom acest M/Basescu nimeni nu contesta !!! Insa BANII drag labar antenist vin de la nen-tau Voiculescu aici nu exista indoiala asa cum nu exista indoiala ca nemernicul batran de limbist Abraham a facut toate jocurile Tu nu ai cum sa intelegi, lucrurile astea sunt pentru oameni inteligenti iar tu nu poti fi suspectat de inteligenta antenist-onanist

Roxana 14:07:28 / 23 Iunie 2014
operator pc

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email deacroxana19@yahoo.com

12

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.6185 secunde