Proiect de 19 milioane de euro pentru modernizarea centrului Constanței

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acces și mobilitate pietonală Proiect de 19 milioane de euro pentru modernizarea centrului Constanței
Administrație 22 Octombrie 2019 / 17:49 2615 accesări 10 comentarii

Zona centrală a Constanței va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare,valoarea totală a investiției pentru îmbunătăţirea accesului și a mobilităţii pietonale fiind de 89.854.757,70 lei - aproape 19 milioane de euro. Despre acest proiect de anvergură pentru municipiul Constanța, primarul Decebal Făgădău a declarat: „Zona pietonală nu înseamnă strict strada Ștefan cel Mare, ci și străzile laterale, unde vom schimba tot ce înseamnă astăzi infrastructură, dalaj, iluminat și vom adăuga spațiu verde, pentru că ne dorim să avem un spațiu public de calitate, iar acesta este un capitol la care suferim”.

Pentru strada Ștefan cel Mare, Proiectul prevede: Refacere infrastructură pietonală, ocazional carosabilă ● Extinderea traseelor pietonale ● Fântâni arteziene ● Spații verzi fixe și amovibile, inclusiv irigații automatizate ● Marcaje speciale pentru persoanele cu dizabilități ● Mobilier urban inteligent ● Sisteme de informare ● Sistem de supraveghere video ● Iluminat public ● Canalizație unică subterană ● Supraînălțarea trecerilor de pietoni ● Modernizare pasaj pietonal.

Pentru strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazul, strada I.G. Duca, strada Atelierelor, strada Ștefan Mihăileanu, strada Cuza Vodă, strada General Manu, strada Răscoalei din 1907, strada Miron Costin, strada Ion Lahovari și strada Jupiter, proiectul include: Modernizare și resistematizare rutieră ● Introducerea benzii unice de transport public ● Reabilitarea/ extinderea traseelor pietonale ● Realizarea de piste de biciclete ● Spații verzi mediane și irigații ● Semnalizare verticală și orizontală ● Mobilier urban inteligent ● Stații de autobuz ● Iluminat smart pentru trecerile de pietoni ● Canalizare unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat.

Loading...

10 comentarii

constanteanu 21:27:40 / 22 Octombrie 2019
si restul de strazi?

Si restul de strazi adiacente Stefan cel Mare? Mercur,Gh Lazar,George Enescu,Ilarie Voronca,Avram Iancu Romulus.Petre? ,

fagagau 06:34:37 / 23 Octombrie 2019
electorala

vrajeli

mazare 06:35:25 / 23 Octombrie 2019
Pentru fagagau

poate un bloc pt armani

Panseluta 09:16:46 / 23 Octombrie 2019
Fagaduieli

Aceeasi promisiune din campania electorala trecuta ...

Debus 13:10:50 / 23 Octombrie 2019
La final

Scrieti astfel de articole dupa finalizarea proiectelor. Pana atunci vedem cu ochii nostri ce roz e orasul.

Dan 13:13:43 / 23 Octombrie 2019
Intrebare

Putem afla de ce celalalte proiecte din programului domnului primar nu au fost realizate? Pietele, parcarile si salile de sport ale scolilor? Ca ma gandesc ca ar fi trebuit sa le terminam pe alea inainte de acest proiect grandios SF. Problema e ca n-o sa-l mai prinda proiectul la Primarie din pacate ... deci sper sa se voteze... sa plece de la Primarie in 2020 la alegeri... si apoi sa se realizeze. E scenariul realizabil.

Sofer constantean 20:33:45 / 23 Octombrie 2019
Vorbiti ca sa nu taceti .

Vreau sa o vad paia cu banda unica pentru transport public .Vorbim ca sa ne aflam in treaba.Arterele pe care circula cele mai multe mijloace de transport public au o banda pe sens gen;M .Viteazu,Baba Novac, s.a.Pe Lapusneanu circula o singura linie ,de transport blocam o banda pentru o linie ?Pe Mamaia si asa e mare aglomeratie mai blochezi o banda ?Vara nr masinilor se dubleaza si noi blocam benzile ?Apai nici nu este o problema cu circulatia autobuzelor in Constanta .Ce va venit ?Va luati dupa alti ?Pai in Turcia e altceva .Nu aveti ce face ?Vorbiti fara sa ganditi .

lili 09:53:34 / 24 Octombrie 2019
Pentru constanteanustai nu te grabi

nu vom mai fi in viata cand se va finaliza ceeace deocamdata este o propunere--ABUREALA ---vin alegerile

Sumer 18:07:30 / 29 Octombrie 2019
Pt.ziaristi

Lasati ma proiectele pentru ca la cate proiecte de autostrazi au fost din 1990 pana astazi daca se realizau Romania avea tot atati de kilometri de autostrada cati sunt de la Bucuresti pana in Japonia.

popandau 19:03:39 / 31 Octombrie 2019
abureli

E plin de 'proecte' fagadaul. Pe asta cu cine il face? cu ABC Val? Nu e asa ca arata frumos Peninsula cu pavelele alea? O sa vina Disconfort Urban sa mai taie niste copaci si sa toarne bitum si gata. Daca avem noroc. Zona Stefan cel Mare nu este frecventabila decat de la intersectia cu Tomis spre apa. In rest e mica tiganiada. Chiar e nevoie de niste fantani si banci de pe care sa te hlizesti la cladirile si spatile comerciale parasite.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1789 secunde