Pui mucegăiţi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Meniul zilei” pe piaţa din Constanţa

Pui mucegăiţi!

Medicii susţin că dacă nu ar fi băgat de seamă deficienţele înainte de a găti produsul, cumpărătorii acestuia ar fi pricopsit toţi invitaţii unui botez cu boli diareice sau toxiinfecţii alimentare foarte grave
Social 28 Iunie 2008 / 00:00 3417 accesări

O familie din Constanţa a reclamat specialiştilor din cadrul Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (IRPC) Constanţa că a cumpărat pui mucegăiţi. Oamenii au avut încredere în comerciant şi nu au studiat produsul în amănunt. Ei au achiziţionat de la SC Miricos SRL din Constanţa, situat pe strada Interioară nr. 2, 20 de kilograme de pui ambalaţi în pungi, aliment necesar pentru prepararea unor bucate pentru un botez la care trebuia să participe peste 30 de invitaţi. Nici nu au ajuns bine cu produsul acasă şi, înainte să-l despacheteze, au constatat cu stupoare că, de fapt, puii sînt plini de pete de mucegai. În cel mai scurt timp, oamenii au pus pachetele în maşină şi s-au îndreptat în goană spre sediul IRPC pentru a povesti păţania şi pentru a li se face dreptate. „Vrem banii înapoi şi nimic mai mult. Nu este corect să fim păcăliţi”, s-a arătat indignată cumpărătoarea. Între timp, conducerea IRPC Constanţa a decis ca un echipaj al instituţiei să se deplaseze la magazinul incriminat pentru a întreprinde o acţiune de control. „Într-adevăr, am constatat că puii cumpăraţi de reclamanţi prezentau modificări organoleptice, adică erau improprii consumului uman, aşa că am decis ca oamenii să-şi primească înapoi banii daţi pe produsele cu deficienţe”, a declarat Rodica Mocanu, purtătorul de cuvînt al IRPC Constanţa. De asemenea, tot Mocanu a mai declarat că patronul magazinului ar fi recomandat retragerea pungilor cu pui cu modificări organoleptice de la comercializare, însă vînzătoarele nu s-au conformat. Aşa că ele au vîndut marfa stricată primilor cumpărători care au trecut pragul unităţii cu profil alimentar, fără să se gîndească la riscurile la care ar fi supuşi consumatorii. „Luni va fi finalizat controlul, iar societatea care a greşit va plăti pentru încălcarea Legii consumatorului”, susţine purtătorul de cuvînt al IRPC. Medicii spun că dacă oamenii nu ar fi băgat de seamă că produsul avea urme de mucegai, exista riscul ca invitaţii botezului pe care îl pregăteau să se fi ales cu boli diareice acute sau cu toxiinfecţii alimentare de toată frumuseţea. Era suficient ca acel cuţit cu care s-ar fi tranşat carnea să nu fie spălat bine cu detergent de vase şi apă caldă, după care să se fi tăiat şi alte produse, ulterior consumate.

Taguri articol


12