Repartizarea la grădiniţă: nu s-au stabilit regulile de înscriere şi programul zilnic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Repartizarea la grădiniţă: nu s-au stabilit regulile de înscriere şi programul zilnic
Educație 22 Februarie 2019 / 17:16 547 accesări 0 comentarii

Ministerul Educației nu a publicat, încă, regulile pentru anul acesta, iar în ultimii ani înscrierile la grădiniță s-au făcut în luna mai. Care sunt criteriile de înscriere, în grădinițele unde numărul de locuri e mai mic decât numărul de copii pentru care părinții cer înscrierea, precum și procedurile și calendarele de anii trecuți, în articol. Ministerul Educației a precizat anul trecut că şi copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani pot fi înscriși la grădiniță, în grupa mică, dar "în limita locurilor disponibile". Grădinițele care au mai multe cereri de înscriere decât locuri libere vor înscrie copiii după ce vor aplica, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare au fost anul trecut următoarele:

  • existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
  • existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
  • existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în grădinița respectivă;
  • existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

Repartizarea copiilor s-a făcut, anii trecuți, în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil. Crieriile specifice de departajare se aplică numai după criteriile generale. Ele sunt realizate de fiecare grădiniță, cu aprobarea Consiliului de administraţie al acesteia şi avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Ministerul educației preciza anul trecut că aceste criterii “nu pot include liste de preînscrieri”. Înainte de înscrierea copiilor nou-veniți, la grupa mică, anii trecuți a fost realizată reînscrierea copiilor care urmează deja grădinița și trec la grupa următoare, în aceeași unitate de învățământ preșcolar.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.616 secunde