Rolul cărnii în organism (I)

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rolul cărnii în organism (I)

Sănătate 14 Ianuarie 2010 / 00:00 910 accesări

Dr. Loti Popescu, master european în Educaţie pentru Sănătate şi Programe de Sănătate, totodată şi şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, explică rolul cărnii şi al peştelui în alimentaţia noastră. Astfel, carnea de vită este bogată în proteine şi minerale (iod, magneziu, zinc, cobalt, seleniu, nichel, crom, molibden, fluor, vanadiu, s.a.), vitamine din grupul B (B12), calciu, vitamina C şi acid folic, în doze foarte mici. Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Şcoala de Sănătate Publică Harvard sugerează consumul de carne de vită doar de câteva ori/lună, ea fiind bună pentru sistemul nervos, dar şi pentru sânge. Carnea de viţel este bogată în proteine, zinc, potasiu şi vitamine din grupul B, fier, fiind numai bună pentru sistemul nervos. Carnea de oaie este, de asemenea, bogată în proteine, fier şi zinc uşor de absorbit şi vitamine din grupul B, fiind ideală pentru sistemul nervos şi sânge. Carnea de porc este şi ea bogată în vitamine din grupul B şi fier, zinc, fosfor, iar de ea beneficiază sistemul nervos, inima şi circulaţia, dar şi sistemul reproducător.

Taguri articol


12