Rolul cărnii în organism (II)

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rolul cărnii în organism (II)

Sănătate 15 Ianuarie 2010 / 00:00 718 accesări

Dr. Loti Popescu, master european în Educaţie pentru Sănătate şi Programe de Sănătate, totodată şi şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, explică rolul cărnii şi al peştelui în alimentaţia noastră. Carnea de pui este bogată în proteine, fier - uşor de asimilat şi zinc, vitamina B6 (în pieptul de pui) Este bună pentru sistemul imunitar, sistemul nervos, dar şi sistemul reproducător. Carnea de raţă este bogată în proteine, fier, zinc şi toate vitaminele din grupul B, ea fiind numai bună pentru sistemul imunitar, sistemul nervos, dar şi sistemul reproducător. Carnea de curcan are un conţinut în grăsimi extrem de redus, proteine, fier şi zinc, ea fiind recomandată pentru sistemul imunitar, sistemul nervos şi cel reproducător. Carnea din vânat este şi ea foarte bogată în proteine şi săracă în grăsimi, având un conţinut bogat în potasiu, calciu, fosfor, fier, vitamine din grupul B şi acid folic, fiind ideală pentru sistemul imunitar şi cel nervos. Peştele gras (hering, ton la conservă, macrou, somon, păstrav, sardine, scrumbii, ţipari) este bogat în acid eicosapentanoic (omega-3), având o concentraţie ridicată în vitamina D, calciu, fier şi este bună pentru sistemul digestiv, piele, păr şi ochi, inimă şi circulaţie, oase şi muschi. Peştele alb (cod, somn, calcan, ştiuca, biban, crap ş.a.) - se recomandă consumul săptămânal - este bogat în proteine şi vitamine din grupul B, având un conţinut scăzut în calorii, el fiind ideal pentru sistemul digestiv, inimă şi circulaţie. Crustaceele şi moluştele sunt bogate în proteine, fier şi zinc, vitamina A, acizi omega-3 cardioprotectori, ele fiind ideale pentru sistemul digestiv, inimă şi circulaţie, sistemul reproducător.

Taguri articol


12