România a primit a doua plată din PNRR, în valoare de 2,76 de miliarde de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România a primit a doua plată din PNRR, în valoare de 2,76 de miliarde de euro

Economie 29 Septembrie 2023 / 19:09 663 accesări

Comisia Europeană anunță că plata a fost făcută după ce România a îndeplinit 49 de etape și obiective, cum ar fi adoptarea unor reforme-cheie în domeniile de tranziție ecologică și digitală, prezentarea unor reforme pentru îmbunătățirea aplicării politicilor publice, promovarea turismului și culturii, dezvoltarea resurselor umane din domeniul sănătății, îmbunătățirea colectării impozitelor și sustenabilitatea pensiilor, modernizarea infrastructurii din învățământ și consolidarea independenței sistemului judiciar.

România a înaintat Comisiei a doua cerere de plată la 16 decembrie 2022, cerere condiționată de îndeplinirea a 51 de jaloane și ținte. După avizul Comitetului Economic și Financiar, Comisia a adoptat o evaluare preliminară pentru efectuarea plății la 27 iunie 2023, după ce a constatat că două etape – legate de investiții în energie – nu au fost îndeplinite corespunzător.

România va putea obține, prin PNRR, suma de 29 de miliarde de euro, prin granturi și împrumuturi cu dobândă mică. România a primit o plată de prefinanțare de 3,7 miliarde de euro în decembrie 2021 – ianuarie 2022, și 2,6 de miliarde în octombrie 2022, ca primă cerere de plată.

Sursă: ComisiaEuropeanăŞtiri recomandate

12