Sâmbătă are loc Memorialul „Ioan Bărbătei” la lupte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sâmbătă are loc Memorialul „Ioan Bărbătei” la lupte

Sport 03 Martie 2017 / 20:05 564 accesări

Sala de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța va găzdui sâmbătă, cu începere de la ora 10.00, ediția a șasea a Memorialului „Ioan Bărbătei” la lupte libere și lupte greco-romane. Competiția, care a devenit tradițională pentru orașul de la țărmul mării, este destinată copiilor, urmând a fi alcătuite trei categorii de vârstă: 2002-2003, 2004-2006 și 2007-2009. În afara concursului vor concura și cadeții, însă la doar trei categorii de greutate.

Pe lângă luptătorii de la clubul organizator, la competiția de lupte libere și-au mai anunțat prezența sportivi de la CS și CSȘ Mangalia, CS Poseidon Limanu 2 Mai, ACS Aurora 23 August, CSM Călărași, CS Amara și Rapid București, în total circa 150 de copii. La turneul de lupte greco-romane vor mai participa luptători de la CSȘ Medgidia, CS Farul Constanța, CSM Tulcea, CSȘ Tulcea și Danubiu Tulcea, în total peste 120 de copii.

„Avem o participare destul de numeroasă la Memorialul „Ioan Bărbătei”, motiv pentru care organizăm concursul pe două saltele. Sper să fie o reușită, la fel ca în anii precedenți. Am pregătit diplome și medalii pentru sportivii care vor urca pe podium, dar sperăm să reușim să le oferim copiilor și pachete cu dulciuri și răcoritoare”, a declarat Ioan Giuglea, antrenor la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța și director executiv al Asociației Județene de Lupte Constanța.

Organizatoare a competiției este Asociația Județeană de Lupte Constanța (președinte Gigi Pambuca), cu sprijinul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța (director Andrei Szemerjai) și al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța.

Ioan Bărbătei a fost unul dintre cei mai valoroși antrenori de lupte libere din România, care de-a lungul carierei a format mulți sportivi importanți, cum ar fi Gigi Pambuca, Vasile Vicol, Ionel Holbură, Narcis Giurăscu și mulți alții. El a decedat pe 8 ianuarie 2011, la vârsta de 63 de ani.12
Pagina a fost generata in 0.3943 secunde